13:44 28.09.2017

Після 15:00 розпочнеться повернення евакуйованого населення до Калинівки та прилеглих сіл

1 хв читати
Після 15:00 розпочнеться повернення евакуйованого населення до Калинівки та прилеглих сіл

З 15:00 четверга, 28 вересня, після завершення обстеження піротехнічними підрозділами ДСНС населених пунктів, які потрапили до 5-кілометрової зони навколо військових складів біля Калинівки Вінницької області, буде організовано повернення раніше евакуйованих людей до своїх домівок, повідомляє прес-служба Вінницької обласної державної адміністрації.

"Із прибуттям населення розпочнеться відновлення енерго- та газопостачання. Навчально-виховний процес у дошкільних та освітніх навчальних закладах розпочнеться з 2 жовтня поточного року", - йдеться в повідомленні.

Також в обладміністрації повідомляють, що місцеві органи влади мають намір провести подвірний обхід для оцінювання збитків унаслідок надзвичайної ситуації.

Підрозділи ДСНС організували роботу психологів з місцевими жителями, які постраждали внаслідок НС, і організували інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням щодо дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

В обладміністрації нагадали, що з ранку четверга ситуація в районі Калинівки нормалізувалася, "відбуваються поодинокі вибухи, які не становлять загрози для місцевого населення".

Як повідомлялося, на території військових частин у Калинівському районі Вінницької області ввечері 26 вересня виникла пожежа, що спричинила вибухи боєприпасів. Уранці 28 вересня вибухи практично припинилися, розпочалося розмінування 5-кілометрової зони.

Унаслідок пожежі на складі боєприпасів постраждали двоє людей. Понад 30 тис. жителів прилеглих населених пунктів евакуювали. Сильно постраждали щонайменше сім будівель у житловому секторі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА