15:59 28.09.2017

Патрульний літак Держприкордонслужби України не порушував повітряного простору Білорусі, заявляють у прикордонвідомстві

2 хв читати
Патрульний літак Держприкордонслужби України не порушував повітряного простору Білорусі, заявляють у прикордонвідомстві

Патрульний літак DA-42 Державної прикордонної служби України, який 25 вересня здійснив плановий політ на ділянках Чернігівського та Житомирського прикордонзагонів, не порушував повітряного простору Білорусі, заявив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Що стосується можливого порушення повітряного простору Білорусі патрульним літаком Держприкордонслужби України. Літак DA-42 Державної прикордонної служби України 25 вересня виконував плановий політ з метою повітряного моніторингу державного кордону на ділянках Чернігівського та Житомирського пограничних загонів. (...) Органи управління повітряним рухом "Украерорух" спостерігали політ літака. За їхньою інформацією, порушень державного кордону не зафіксовано", - написав він на сторінці у Facebook у четвер.

Крім того, політ літака спостерігали радіотехнічні підрозділи Повітряних сил Збройних сил України, вони також не зафіксували порушень державного кордону.

"За матеріалами об'єктивного контролю відомчої системи відстеження маршруту польоту літака "АВІАТРЕКІНГ"... порушень держкордону не зафіксовано", - додав О.Слободян.

Він наголосив, що суміжна сторона завчасно була попереджена про виконання польотів відомчим літаком на цих ділянках.

За даними помічника голови Держприкордонслужби України, літак обладнаний системою вторинної локації, що дозволяє органам управління повітряним рухом відстежувати політ, та має сучасну навігаційну систему "GARMIN-1000", яка дає змогу екіпажу здійснювати навігацію з високою точністю.

О.Слободян запевнив, що в рамках компетенції Держприкордонслужба України ще раз перевірить усю технічну документацію, що стосується цього польоту, для об'єктивного встановлення істини.

Як повідомлялося, 28 вересня МЗС Білорусі вручив послу України Ігорю Кизиму ноту у зв'язку з порушенням повітряного простору країни з українського боку літаком DA-42.

"Під час зустрічі було також наголошено, що білоруська сторона задоволена підсумками проведеного Державіаслужбою України розгляду, що показав цілковиту безпідставність раніше озвучених звинувачень на адресу білоруських авіакомпаній, що начебто порушили повітряний простір України. Було висловлено сподівання на професійну та конструктивну взаємодію авіаційної влади двох країн", - наголосили в білоруському зовнішньополітичному відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА