18:22 28.09.2017

МВФ готовий обговорювати з владою України зміни до пенсійної реформи

2 хв читати
МВФ готовий обговорювати з владою України зміни до пенсійної реформи

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий обговорювати з владою України зміни до законопроекту про підвищення пенсій (№6614) у рамках визначених Фондом і Світовим банком (СБ) цілей пенсійної реформи, повідомив офіційний представник МВФ Вільям Мюррей (William Murray).

"Ми закликаємо владу і парламент забезпечити, щоб законопроект про підвищення пенсій досяг цілей реформи, які були розроблені МВФ і СБ. Ми готові до подальшої співпраці з владою щодо будь-яких можливих змін, які можуть знадобитися до цього проекту закону", - сказав він під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер.

В.Мюррей також нагадав, що реалізація пенсійної реформи залишається вирішальною умовою для четвертого перегляду програми співпраці з Україною.

Як повідомлялося, СБ і МВФ у спільному листі до уряду України висловили побоювання щодо внесених до законопроекту про пенсійну реформу (№6614) змін під час його підготовки до другого читання, повідомила директор СБ у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.

Зокрема, йдеться про виплату тимчасової допомоги непрацюючим особам, які досягли 60-річного віку, без необхідного для отримання пенсії страхового стажу; індексацію пенсій у 2018-2020 роках, а потім автоматично згідно з формулою.

МВФ і СБ вважають, що в 2018 році індексацію пенсій здійснювати не варто, а з 2019 року індексацію варто проводити згідно з чіткою формулою. Також вони виступають проти запровадження накопичувальної пенсійної системи з 2019 року і розширення переліку видів діяльності, яку можна буде враховувати в пенсійний стаж (навчання у виші, підприємництво спрощенців, декретні відпустки).

Міністерство соціальної політики передало СБ і МВФ свої пропозиції щодо норм пенсійної реформи, які викликали сумніви у міжнародних партнерів.

Нині з представниками СБ тривають переговори щодо спірних моментів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА