18:57 28.09.2017

Перший в Україні голландський аукціон заплановано на середину жовтня

1 хв читати
Перший в Україні голландський аукціон заплановано на середину жовтня

Перші торги за процедурою голландських аукціонів заплановано на середину жовтня, повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) на своєму сайті.

Електронні майданчики, підключені до системи електронних торгів "ProZorro.Продажі", вже відзвітували про готовність розпочати торги за новим механізмом. Зараз тривають тестові процедури голландських аукціонів, йдеться в повідомленні МЕРТ.

"Щоб продавати такі специфічні об'єкти застави, які зараз є в портфелі Фонду (гарантування вкладів фізичних осіб - ІФ), наприклад, земельні ділянки без певної ціни або кредитні зобов'язання, "голландська модель" підходить ідеально", - цитує прес-служба першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова.

Як повідомлялося, голландські аукціони відрізняються від класичної моделі тим, що аукціон триває протягом однієї доби, при цьому активи торгуються з пониженням ціни. Під час торгів вартість активів може впасти до 20% від стартової ціни. До того ж зареєструватися для участі в торгах можна у день проведення аукціону.

"ProZorro.Продажі" - електронна торговельна система, створена за ініціативою Мінекономрозвитку і торгівлі та Transparency International Ukraine, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку України та українських електронних майданчиків за принципами електронної торгової системи ProZorro. Реалізується за підтримки урядів Німеччини, Велекобрітаніі, а також Transparency International Ukraine.

До проекту приєдналися найбільші українські компанії і банки, а також міські ради Вінниці, Краматорська, Маріуполя, Тернополя, Харкова та Львова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА