10:09 29.09.2017

Лутковська запропонувала російській колезі разом відвідати громадян України, які перебувають в ув'язненні в РФ

2 хв читати
Лутковська запропонувала російській колезі разом відвідати громадян України, які перебувають в ув'язненні в РФ

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з ініціативою організувати спільний візит для особистої зустрічі з Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Романом Сущенком, Миколою Карпюком, Станіславом Клихом, Павлом Грибом та іншими громадянами України, які перебувають у місцях позбавлення волі на території Російської Федерації.

«Вважаю за необхідне звернути Вашу увагу на те, що наш спільний моніторинговий візит до сімферопольського і миколаївського слідчих ізоляторів був позитивно сприйнятий представниками громадських, правозахисних і міжнародних організацій. Висока оцінка наших спільних зусиль у сфері захисту прав громадян обох держав свідчить про існування суспільного запиту на подальший розвиток і зміцнення такої форми практичної взаємодії», - цитує лист українського омбудсмена прес-служба.

Зі свого боку, В.Лутковська запропонувала російській колезі здійснити спільний візит до пенітенціарних установ України з метою моніторингу дотримання прав громадян РФ, які перебувають у них. Зокрема, відвідати Віктора Агєєва у старобільському СІЗО Луганській області, в інтересах якого з липня 2017 року триває провадження уповноваженого і щодо дотримання прав якого до омбудсмена України звернулася його мати.

«Таким чином, ми зможемо розвинути практику взаємних спільних моніторингових візитів до місць несвободи з метою вивчення стану дотримання прав громадян обох держав в цих установах, а також інформування суспільства про дотримання прав людини», - переконана В. Лутковська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА