13:04 29.09.2017

Суд арештував понад 1,2 тис. вагонів і до 50 електро- і тепловозів у справі ПриватБанку

2 хв читати
Суд арештував понад 1,2 тис. вагонів і до 50 електро- і тепловозів у справі ПриватБанку

Печерський районний суд Києва заарештував близько 1,25 тис. вагонів різних типів, а також понад 30 тепловозів і 15 електровозів, що належать пов'язаним з екс-власниками ПриватБанку Марганецькому і Орджонікідзевському гірничо-збагачувальним комбінатам (МГЗК і ОГЗК), Нікопольському заводу феросплавів (НЗФ) і "Дніпроазот" (усі - Дніпропетровська обл.).

За постановою суду від 14 вересня, оприлюдненою в базі судових рішень 28 вересня, арешт здійснено за клопотанням прокурора в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні від листопада 2014 за фактом зловживання службовим становищем та заволодіння посадовими особами ПриватБанку чужим майном в особливо великих розмірах.

Прокурор просив накласти арешт із забороною розпоряджатися ним і відсуджувати, проте в ухвалі суду йдеться лише про арешт.

Як повідомлялося, прокуратура стверджує, що посадові особи ПриватБанку заволоділи понад 19 млрд грн виділеного Нацбанком рефінансування, після чого виділили підконтрольним підприємствам під заставу майнових прав на товар кредити в сумах від $18 млн до $73 млн, які, в свою чергу, уклали сумнівні угоди, здійснивши 100% передоплату і перерахувавши зазначені грошові кошти на рахунки нерезидентів.

"Однак товари не було доставлено, грошові кошти дотепер не повернуто", - йдеться в матеріалах суду.

У рамках рефінансування Нацбанк уклав із ПриватБанком і його майновими поручителями іпотечні договори і договори застав, предметом іпотеки і застави за якими є об'єкти нерухомого майна та рухоме майно.

У рамках цього розслідування суд 28 серпня вже постановив про арешт із забороною на відчуження та розпорядження чорноморським перевантажувально-складським комплексом зернових вантажів "Бориваж" в Одеській області, який належить ТОВ "Агротермінал Логістик" (Запоріжжя).

Крім того 4 вересня Печерський райсуд заарештував приміщення заводу з виробництва напоїв "Біола", земельні ділянки в Одеській області, нерухомість в Одесі, Києві, Дніпрі, літак Boeing 767 та інше майно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА