15:10 01.10.2017

Бойовики в неділю обстріляли з гранатометів батальйон окремої мотопіхотної бригади під Талаківкою

2 хв читати
Бойовики в неділю обстріляли з гранатометів батальйон окремої мотопіхотної бригади під Талаківкою

Незаконні збройні формування в неділю обстріляли позиції одного з батальйонів окремої мотопіхотної бригади, військовослужбовці якої тримають оборону поблизу с. Водяне та смт Талаківка під Маріуполем Донецькій області, при цьому використовуючи великокаліберне озброєння, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Перемир’я немає, як вдень, так і вночі ворог накриває наші позиції не лише зі стрілецької зброї, а й з мінометів та гранатометів. Вчора внаслідок бойових дій двоє військовослужбовців батальйону на різних опорних пунктах отримали мінно-вибухові осколкові поранення, по наших ВОПах (взводний опорний пункт – ІФ) противник застосовував автоматичні гранатомети… Вже сьогодні по оборонних позиціях батальйону ворог вів вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів", – розповів у неділю заступник командира батальйону з морально-психологічного забезпечення.

У штабі АТО зазначають, що на приморському (маріупольському) напрямку ситуація загалом залишається напруженою, під ворожим прицілом перебуває кожен передовий опорний пункт, однак левова частка обстрілів припадає на позиції саме цього батальйону окремої мотопіхотної бригади.

Пораненим у суботу бійцям надали першу медичну допомогу, а потім евакуювали в госпіталь, проте машиною до передових позицій під'їхати не вдалося – цього не давав змоги зробити вогонь противника.

"Сьогодні стан здоров’я поранених захисників стабільний. Вчора бійцям були проведені первинні хірургічні обробки ран, видалені металеві осколки. В подальшому поранені будуть евакуйовані до медичних закладів вищого рівня", – розповів головний хірург 61-го військово-мобільного шпиталю.

Як повідомлялося, за минулу добу бойовики 20 разів відкривали вогонь по українських позиціях, один військовослужбовець ЗСУ поранений, двоє зазнали бойових травм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА