15:05 02.10.2017

Аваков назвав надуманими обвинувачення трьох чиновників МВС у злочинах на Майдані

2 хв читати
Аваков назвав надуманими обвинувачення трьох чиновників МВС у злочинах на Майдані

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що слідство у справах про події під час Революції гідності має бути зосереджене на пошуку головних винуватців та організаторів злочинів проти активістів, а не переслідувати рядових працівників поліції, зокрема тих. які пройшли АТО.

"Я думаю, що якщо у нас відпускають Лавриновича, і в усіх інших випадках за три роки слідство щодо Майдану на чолі відповідної групи не знайшло інших підстав, окрім як притягати рядового співробітника поліції за надуманим звинуваченням, то вважаю, що це мало достойне заняття", - сказав А.Аваков на брифінгу в Києві в понеділок, відповідаючи на запитання про те, як він ставиться до судових процесів над трьома співробітниками Національної поліції за їхні дії під час Майдану.

Міністр зазначив, що, зокрема, голова департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігор Бабич, якого обвинувачують у тому, що начебто допомагав в оформленні документів із завезення спецзасобів для правоохоронців під час Майдану, провів дев’ять місяців у зоні АТО, має бойовий досвід, був в Іловайську, звільняв бойовиків Миколаївку.

"Звинувачувати його за надуманим обвинуваченням, тому що не можна зачепити інших, а цей перебуває поруч - це не дуже коректно і гідно. Це я вам говорю як міністр: політична, а не процесуальна фігура", - наголосив А.Аваков.

Глава МВС вказав, що цим пояснюється і присутність у суді заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича і готовність узяти підозрюваних поліцейських на поруки.

"Водночас ми не перешкоджаємо формальній судовій процедурі і вважаємо, що це питання має вирішитися в юридичній площині. І упевнений, що ці звинувачення розваляться", - переконаний А.Аваков.

Як повідомлялося, 29 вересня керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що трьом колишнім високопоставленим чиновникам МВС України, двоє з яких і нині обіймають керівні посади в Національній поліції, повідомлено про підозру в системному перешкоджанні проведенню мітингів і координації правоохоронців під час силових акцій проти мітингувальників у лютому 2014 року. За його словами, цих людей також підозрюють у тому, що координували дії співробітників правоохоронних органів під час силових акцій проти мітингувальників 18-19 лютого в 2014 року в Києві із застосуванням насильства та зброї.

С.Горбатюк повідомив, що нині вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними ЗМІ, підозрюваними є І.Бабич, заступник голови департаменту превентивної діяльності Нацполіції Анатолій Серединський і керівник групи з охоронної діяльності департаменту безпеки НАК "Нафтогаз України" Сергій Поготов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА