15:31 02.10.2017

Мін'юст не володіє інформацією щодо проведення прокуратурою екстрадиційної перевірки Саакашвілі

2 хв читати
Мін'юст не володіє інформацією щодо проведення прокуратурою екстрадиційної перевірки Саакашвілі

У Міністерстві юстиції України не мають інформації щодо проведення прокуратурою екстрадиційної перевірки стосовно екс-голови Одеської обласної державної адміністрації, екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі за запитом грузинської сторони.

"Екстрадиційна перевірка ще триває. Ще немає відповіді (від органів прокуратури - ІФ)", - сказав заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов журналістам у понеділок в Києві.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи має він інформацію про те, що регіональна прокуратура, яка повинна проводити перевірку, проводить її, заступник міністра сказав: "Я ще не отримав інформацію про те, яка регіональна прокуратура це робить і на якій стадії вони, у них ще є час для цього ".

Як повідомлялося, 5 вересня С.Пєтухов заявив, що Міністерство юстиції України отримало запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу М.Саакашвілі: "Україна отримала запит про розшук, взяття під варту і екстрадицію Міхеіла Саакашвілі. Запит Головної прокуратури Грузії був адресований Міністерству юстиції України та Генеральній прокуратурі України ".

Він зазначив, що за даними Головної прокуратури Грузії М.Саакашвілі виступає обвинуваченим в 4 чотирьох кримінальних виробництвах, відкритих за статтями Кримінального кодексу Грузії: ст. 182, яка передбачає відповідальність за привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах; ст.333 і ст.117 - зловживання службовим становищем посадовою особою, вчинене шляхом насильства або із застосуванням зброї; ч.2 ст.332 - зловживання становищем посадовою особою.

Заступник міністра юстиції повідомив, що рішенням судді колегії у кримінальних справах Тбіліського міського суду від 2 серпня 2014 року М.Саакашвілі було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У зв'язку з ухиленням від явки до слідчого та в зв'язку з невстановленням місця перебування М.Саакашвілі 4 серпня 2014 року було оголошено в розшук.

12 вересня міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що органи української прокуратури проводять перевірку запиту грузинської сторони про екстрадицію М.Саакашвілі.

У липні президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі українського громадянства. 10 вересня М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні прихильників, які фактично прорвали кордон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА