12:37 03.10.2017

Луценко: Процес створення антикорупційного суду затягнеться до півтора року

2 хв читати
Луценко: Процес створення антикорупційного суду затягнеться до півтора року

Генеральний прокурор України Юрій Луценко просить главу держави збільшити кількість суддів в обласних центрах України, щоб до моменту створення і функціонування антикорупційного суду була можливість судового розгляду кримінальних справ щодо корупції.

"Ми впевнені, що Вищий антикорупційний суд буде створений у конституційний спосіб Вищою радою правосуддя після проведення відповідних конкурсів та співбесід із громадськими організаціями", - сказав Ю.Луценко у вівторок на брифінгу в Харкові.

При цьому він висловив переконання, що антикорупційний суд має бути не лише в Києві та не лише для справ Національного антикорупційного бюро України. "Усі 4 тисячі справ про кримінальну корупцію, які зараз у судах, має розглядати антикорупційний суд", - наголосив генпрокурор.

Ю.Луценко висловив переконання в тому, що антикорупційний суд має бути створений у кожній області як перша інстанція. Апеляційна інстанція має бути створена в Києві, і як касаційна інстанція працюватиме палата Верховного суду.

"Цей процес очевидно затягнеться від року до півтора ... Цей час ми не можемо просто чекати на створення цих інститутів, ми маємо збільшувати кількість нових суддів, які б розглядали 4 тисячі корупційних справ", - сказав генпрокурор.

"Я звертався до президента останніми днями з проханням виконати його конституційні повноваження, які у нього є до кінця поточного року, і збільшити кількість суддів у всіх судах обласних центрах з тим, щоб різко активізувати розгляд кримінальних корупційних справ", - повідомив Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА