16:50 03.10.2017

МОМ та KfW нададуть фіндопомогу переселенцям на самозайнятість і власний бізнес

2 хв читати
МОМ та KfW нададуть фіндопомогу переселенцям на самозайнятість і власний бізнес

Міжнародна організація міграції (МОМ) та уряд Німеччини нададуть 2 тис. осіб, які постраждали внаслідок конфлікту на сході України, допомогу на розвиток самостійної зайнятості та власного бізнесу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у вівторок у Києві МОМ та німецький банк розвитку KfW, які діють від імені уряду Німеччини, підписали угоду про реалізацію дворічного проекту, який покликаний допомогти 2 тис. потерпілих унаслідок конфлікту на сході України у створенні або розвитку нових можливостей самозайнятості та самозабезпечення.

Голова представництва МОМ в Україні Томас Лотар Вайс нагадав, що, за даними Мінсоцполітики України, в країні налічується близько 1,6 млн внутрішньо переміщених осіб, яким, зокрема, і МОМ надає підтримку від початку конфлікту, і таку допомогу вже отримали близько 10 тис. людей. Діяльність у цьому напрямі, за його словами, триває.

Л.Вайс наголосив, що йдеться про виділення коштів для підтримки бізнесу. "Ми не даємо гроші бенефіціарам", - сказав представник МОМ, зауваживши, що надаються інструменти та можливості для створення, для стартапів або ж підтримка вже існуючого бізнесу.

"Ми говоримо про EUR5 млн протягом 24 місяців. Ми плануємо бізнес-тренінги для близько 3 тис. бенефіціарів і плануємо підтримку близько 2 тис. бенефіціарів мікрогрантами", - сказав Т.Л.Вайс.

Зокрема, йдеться про те, що після базової оцінки соціально-економічного становища, аналізу ринку, співвідношення попиту та пропозиції в окремих сегментах, МОМ залучатиме внутрішньо переміщених осіб і представників громадськості для участі в цьому проекті. Після попереднього відбору для бенефіціарів проекту МОМ будуть організовані тренінги з фінансового менеджменту, бухобліку, створення бізнес-планів. Після затвердження успішних бізнес-планів бенефіціари отримуватимуть гранти в негрошовій формі: гранти на самозайнятість - до EUR650, гранти для мікробізнесу - до EUR2,5 тис., і гранти на розвиток - до EUR5 тис. для вже діючих підприємств.

Керівник проекту розвитку фінансової системи Департамент Східна Європа, Кавказ і Центральна Азія банку KfW Юдіт Бьонке наголосила, що німецький банк розвитку, який діє власне від імені уряду Німеччини, і в подальшому готовий підтримувати такі проекти і програми після виконання цього проекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА