13:46 04.10.2017

Гройсман вимагає від Міненерговугілля помісячний план модернізації вугільної галузі

2 хв читати
Гройсман вимагає від Міненерговугілля помісячний план модернізації вугільної галузі

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від Міністерства енергетики та вугільної промисловості помісячний план виконання заходів із модернізації вуглевидобувних підприємств.

"Має бути серйозна розмова про помісячний план на наступний рік модернізації галузі", - сказав він під час ухвалення рішення про перерозподіл коштів міністерства на покриття заборгованості із заробітної плати працівникам шахт.

Глава уряду звернув увагу, що вже не перший рік Міненерговугілля виходить з ініціативою про перерозподіл призначених для модернізації шахт коштів на виплату заборгованості із заробітної плати, що свідчить про низьку компетенцію та управлінські здібності керівників вугільної галузі та підприємств.

"У вугільній галузі (у частині модернізації - ІФ) ніхто нічого не робить, потім наприкінці року беруть кошти з модернізації на виплату заборгованості. Так не повинно бути. Модернізація, вихід на якісну собівартість продукції, на ритмічну виплату заробітної плати - це питання керівників вугільної галузі: заступника міністра, керівників вугільних об'єднань. Шахтарі не повинні страждати від неефективності та неправильного управління керівників", - сказав В.Гройсман.

"Я повністю згоден із тим, що ми маємо погасити заборгованість... Я наголошую, що має бути завершено формування цієї стратегії, і модернізацію шахт необхідно робити. Вкладати в модернізацію, у безпеку, в умови праці шахтарів. Це питання абсолютного пріоритету Міненерговугілля", - резюмував прем'єр.

Під час засідання 4 жовтня Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження про перерозподіл призначених Міненерговугілля бюджетних коштів із програм реструктуризації шахт (206 млн грн) і будівництва шахти Нововолинська №10 (70 млн грн) на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції (300,462 млн грн) і фізичний захист ядерних установок і матеріалів (5,538 млн грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА