18:54 04.10.2017

"Укрзалізниця" в листопаді може укласти рамкову угоду про співпрацю з General Electric

2 хв читати

ПАТ "Укрзалізниця" за сприяння уряду України планує в листопаді 2017 року укласти рамкову угоду про співпрацю з компанією General Electric Transportation, яка є складовою транснаціональної корпорації General Electric.

Як повідомив департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів, відповідних домовленостей було досягнуто під час зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з президентом компанії General Electric Transportation Джеймі Міллер.

"Ми дуже зацікавлені в тому, щоб побудувати стратегічні відносини, для нас важливе довгострокове співробітництво. Ми схвалюємо входження General Electric Transportation в Україну. У нас великий внутрішній ринок, і ми можемо бути корисними в проектах GE", – сказав В.Гройсман.

Під час зустрічі сторони підтвердили взаємну зацікавленість у реалізації проекту модернізації рухомого складу "Укрзалізниці", зокрема локомотивного парку.

"Для нас важливо модернізувати рухомий склад "Укрзалізниці", а це потребує інвестицій і технологічних рішень. Тому питання співпраці з GE може стати тим випадком, коли поєднання можливостей буде вдалим. Все, що потрібно буде від уряду, буде зроблено максимально швидко", – зазначив В.Гройсман.

Глава українського уряду звернув увагу, що одним із ключових питань проекту з "Укрзалізницею" є локалізація виробництва, яка може досягти 40%. "Для нас надзвичайно важливо локалізувати виробництво – і тепловозів, і всього того, що потрібно для обслуговування локомотивів – в Україні", – сказав він.

За словами В.Гройсмана, можливе рішення про 40% локалізації означає, що Україна вироблятиме спільно з GE тепловози, робитиме модернізацію рухомого складу, здійснюватиме технічне обслуговування, буде створено десятки тисяч робочих місць на підприємствах, які працюють в Україні.

"Тому зараз стоїть завдання максимально швидко перейти до підписання угод, щоб ми могли вже наступного року забезпечити модернізацію рухомого складу "Укрзалізниці" і розвиток підприємств, які увійдуть у процес", – констатував прем'єр.

Д.Міллер у свою чергу зазначила, що обслуговування локомотивів також сприятиме локалізації виробництва. "До того ж, ми вже провели аналіз постачальників усередині України і розробляємо шляхи використання їх можливостей у своїх глобальних проектах", – сказала президент General Electric Transportation.

У повідомленні нагадується, що п'ятирічний план розвитку ПАТ "Укрзалізниця" передбачає модернізацію і закупівлю загалом 270 локомотивів, планується це зробити, зокрема, у співпраці з General Electric. Крім того, є план придбання 30 локомотивів General Electric на умовах лізингу.

GE Transportation – американська компанія, що є частиною корпорації GE, яка посідає 13-те місце за обсягом доходів у рейтингу Fortune 500. Штаб квартира компанії розташовується в США, а ключові напрями діяльності – виробництво та обслуговування локомотивів, двигунів та іншого обладнання для залізничного транспорту, двигунів і обладнання для морського транспорту, устаткування для гірничодобувної та бурильної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА