17:10 05.10.2017

МВФ виступив проти депутатських правок до системи відшкодування ПДВ

2 хв читати
МВФ виступив проти депутатських правок до системи відшкодування ПДВ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) стурбований депутатськими правками в систему відшкодування ПДВ, повідомляється в листі постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана голові Верховної Ради Андрію Парубію і прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, опублікованому в соцмережі Фейсбук народним депутатом Андрієм Журжій.

"Ми стурбовані законопроектом 7115, що перебуває на розгляді в парламенті, який, за умови його прийняття, замінить систему електронної перевірки правом обласних інспекцій ДФС на свій розсуд вирішувати, припиняти чи ні податкові накладні. Таким чином, законопроект розгортає у зворотний бік осучаснення системи адміністрування відшкодування ПДВ, завдає удару по інституційній цілісності ДФС і ризикує відновити злоякісну практику заборгованості з відшкодування ПДВ", - йдеться в листі.

Як повідомлялося, згідно з прийнятими наприкінці 2016 року змінами до Податкового кодексу, з липня 2017 року в штатному режимі запрацювала система автоматичної реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі ПН. ДФС отримала право відмовити в реєстрації по ряду критеріїв оцінки ступеня ризиків.

За першу декаду роботи система заблокувала 1,1% податкових накладних. Відтоді ДФС констатувала скорочення цього показника. Так, станом на 1 вересня налічувалося 201 тис. заблокованих податкових накладних, що становило 0,5% від усієї кількості.

Пославшись на скарги з боку бізнесу, комітет з питань податкової та митної політики розробив законопроект про повернення до тестового режиму роботи системи автоматичної реєстрації податкових накладних. Законопроект, зокрема, передбачає надання права керівникам головних управлінь ДФС у деяких випадках застосовувати процедуру зупинки податкових накладних.

Проект закону зареєстрований у Верховній Раді. Прем'єр-міністр України В.Гройсман і міністр фінансів Олександр Данилюк виступили проти введення таких змін, акцентувавши на поверненні за таких умов до корупційних схем відшкодування ПДВ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА