17:32 05.10.2017

У подіях біля ВР і на Інститутській у Києві в четвер ніхто не постраждав

2 хв читати
У подіях біля ВР і на Інститутській у Києві в четвер ніхто не постраждав

Під час публічних акцій біля будівлі Верховної Ради та на вул. Інститутській у центрі Києва в четвер, за попередніми даними, ніхто не постраждав.

"Наразі відомості про постраждалих до столичної поліції не надходили", - повідомляє відділ комунікації поліції Києва в четвер.

Правоохоронці розповіли, що біля парламенту під час пленарного засідання 5 жовтня відбувався мітинг згідно з раніше поданими заявками. "Опівдні під час акції кілька активних учасників кинули димові шашки у напрямку урядової будівлі. Поліцейські терміново втрутилися в ситуацію й припинили правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Згодом група молодих людей у кількості приблизно 50 осіб побігла вулицею Шовковичною й на перехресті з вулицею Інститутською біля офісу однієї з партій пошкодила її емблеми. "Правоохоронці одразу відреагували: відтіснили молодиків і припинили їхні дії", - розповіли в поліції.

Відомості про події внесено до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Печерського управління поліції. На місцях подій слідчо-оперативна група здійснює огляд і документування.

Як повідомлялося, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" ініціювало мітинг на площі Конституції біля будівлі Верховної Ради в четвер на знак протесту проти ухвалення президентських законопроектів щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях і про створення умов для мирного врегулювання ситуації а Донбасі. На площі зібралися 200-300 людей із прапорами та символікою "Свободи", "Національного корпусу", червоно-чорними прапорами.

Пізніше близько 100 представників "Національного корпусу" в четвер удень спробували розгромити офіс лідера партії "5.10" Геннадія Балашова на перетині вулиць Інститутської та Шовковичної в м. Києві. Активісти розгромили пластмасову корову і літній майданчик біля офісу. Коли на місце прибули спецпідрозділи поліції, зав'язалася бійка, хтось з учасників застосував сльозогінний газ, проте конфлікт швидко стих. Як пояснили активісти, вони спробували влаштувати погром за нанесення графіті партії "5.10" та зображення Вадима Рабіновича на місце знищених графіті часів Євромайдану на вул. Грушевського.

Серед активістів було оголошено збір на 16:00 біля Верховної Ради, коли, як очікується, народні депутати почнуть розглядати президентський законопроект про відновлення суверенітету над Донбасом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА