19:31 05.10.2017

ХТЗ планує випустити дослідний зразок техніки МТЛБ без російських комплектуючих до середини 2018 року

2 хв читати
ХТЗ планує випустити дослідний зразок техніки МТЛБ без російських комплектуючих до середини 2018 року

ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) працює над дослідним зразком багатоцільових легких броньованих транспортерів (МТЛБ) для Міністерства оборони України, повідомив генеральний директор підприємства Андрій Коваль.

"Що стосується замовлень від Міноборони, то ми працюємо нині над цим питанням, тому що потрібне доопрацювання конструкторської документації, щоб ця техніка відповідала потребам української армії. Йдеться про комплектацію, про інші типи двигунів... Ми отримали завдання на розробку та виготовлення дослідного зразка", - сказав А.Коваль на брифінгу в четвер.

Відповідаючи на уточнювальне запитання кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна", гендиректор ХТЗ повідомив, що йдеться про виготовлення дослідного зразка техніки без використання будь-яких російських комплектуючих.

"Дослідний зразок техніки МТЛБ повністю без російських комплектуючих планується випустити до середини наступного року", - сказав А.Коваль.

За його словами, поки що цю роботу ХТЗ здійснює власним коштом.

Як повідомлялося, наприкінці лютого 2015 року народний депутат Антон Геращенко повідомив, що найближчим часом фахівці Ради національної безпеки і оборони України відвідають Харківський тракторний завод із метою вивчення питання про відновлення виробництва легкоброньованої техніки.

"У заводу подібний досвід є. Зокрема, ХТЗ свого часу випустив понад 10 тисяч "Гвоздик" і десятки тисяч легкоброньованих тягачів МТЛБ, але був у середині 2000-х викуплений російським олігархом", - написав А.Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Головною проблемою при цьому буде питання - де брати двигуни для легкої бронетехніки... Дизельні двигуни для самохідних гаубиць і БТР завжди виробляли в Росії на Ярославському або Челябінському моторних заводах. Зокрема і двигуни, які масово встановлювали на автомобілі сімейства КРАЗ", - додав депутат.

Наприкінці квітня 2016 року президент і власник групи компаній Олександр Ярославський за пропозицією австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа, інвестора ПАТ "Харківський тракторний завод", придбав контрольний пакет акцій цього підприємства. О.Ярославський заявив про намір інвестувати в підприємство близько 200 млн грн.

3 березня 2017 року президент Петро Порошенко, виступаючи на ХТЗ, закликав відновити виробництво легкоброньованої техніки на підприємстві.

"Давайте починатимемо відновлювати наше спецвиробництво. Тому що наші МТЛБ дуже добре зарекомендували себе під час оборони держави... Принципове завдання для нас - відновити виробництво", - сказав П.Порошенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА