12:46 07.10.2017

ЄСПЛ просить РФ допустити українських лікарів до затриманого українця Гриба

2 хв читати
ЄСПЛ просить РФ допустити українських лікарів до затриманого українця Гриба

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) просить Російську Федерацію до 16 жовтня надати інформацію про стан здоров'я громадянина України Павла Гриба в російському СІЗО, а також допустити до нього українських лікарів, повідомила його адвокат Євгенія Закревська.

"Тільки що отримала черговий лист від ЄСПЛ щодо заяви про термінові заходи у справі Павла Гриба. Європейський суд запрошує українських лікарів до Павла Гриба і хоче отримати їхній висновок про стан його здоров'я перед ухваленням рішення про застосування термінових заходів", – написала Є.Закревська на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

"Також повторно просить РФ до 16.10.2017 надати інформацію про лікування, яке отримує Павло Гриб в СІЗО (цього не було в документах РФ, наданих суду) і документацію про стан його здоров'я в друкованому вигляді", – додала вона.

Є.Закревська висловила сподівання, що Міністерство закордонних справ України і уповноважений Верховної Ради з прав людини "зроблять все для того, щоб наші лікарі швидше потрапили до П.Гриба. "А РФ не наважиться порушити пряму вказівку ЄСПЛ і не допустити їх до Павла", – написала адвокат, зазначивши, що "лікарі готові їхати".

Як повідомлялося, 28 серпня колишній співробітник Державної прикордонної служби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (Гомель) на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися того ж дня. Коли наступного дня він не повернувся, І.Гриб поїхав у Гомель на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст.205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ Краснодарського краю в Сочі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває у слідчому ізоляторі на території РФ, в Краснодарі.

14 вересня адвокат О.Сабінін повідомив, що П.Гриб отримав в СІЗО продукти, речі та гроші, питання з ліками на той час вирішувалося.

15 вересня сестра П.Гриба Ольга Гриб повідомила, що його перевели з СІЗО в Краснодарі (РФ) в лікарню, але в яку і чому – невідомо. "До нього не пускають ні українських консулів, ні незалежних лікарів", – сказала О.Гриб.

Вона допустила, що російські спецслужби можуть спробувати через своїх лікарів спростувати його діагноз – "синдром портальної гіпертензії", через який П.Гриб змушений щодня приймати певні ліки.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що П.Гриба перевели з СІЗО №5 в лікарню. У МЗС також висунули російській стороні вимогу негайно дозволити українським лікарям провести обстеження П.Гриба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА