14:46 07.10.2017

Суд заарештував директора "Укргазвидобутку" з можливістю внесення застави в 5 млн грн

2 хв читати
Суд заарештував директора "Укргазвидобутку" з можливістю внесення застави в 5 млн грн

Харківський райсуд Харківської області за клопотанням прокуратури обрав арешт з альтернативою застави як запобіжний захід директору ПрАТ "Укргазвидобуток" (УГВ), харківському волонтеру Вадиму Мохову.

"Суд визначив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів з можливістю внесення 5 млн грн. Ми клопотали про більшу суму застави - 32 млн грн", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі прокуратури Харківської області.

За словами співрозмовника агентства, рішення, чи подаватиме прокуратура апеляцію, ще не ухвалено.

У свою чергу адвокат В.Мохова Олег Головков повідомив, що захист має намір оскаржити запобіжний захід.

"У понеділок внесемо заставу. Й обов'язково подаватимемо апеляцію на запобіжний захід", - сказав О.Головков кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна.

У суботу в Харківському райсуді призначено розгляд клопотання прокуратури про відсторонення В.Мохова з посади на час досудового слідства.

Як повідомлялося, директора ПрАТ "Укргазвидобуток" В.Мохова затримали ввечері 5 жовтня. Йому інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 240 (незаконне видобування) і ч. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем).

"З’ясовано, що дію спеціального дозволу на користування надрами зазначеним ПрАТ було призупинено у зв'язку з невиконанням розпорядження Держгеонадр. Однак підприємство свою діяльність не зупинило та продовжило видобувати газ і газовий конденсат незаконно.

"За попередніми даними, ця діяльність завдала багатомільйонних збитків", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

У прокуратурі також стверджують, що оголошення підозри й затримання В.Мохова відбувалися відповідно до законодавства.

Водночас адвокат В.Мохова О.Головков стверджує, що затримання проводилося з численними порушеннями кримінально-процесуальних норм.

"Я, як адвокат Вадима Мохова, в телефонному режимі домовився, що він прибуде в м. Мерефу на зустріч зі слідчим (Харківського відділу Нацполіції - ІФ) для допиту як свідка. Але після прибуття до райвідділу поліції його затримали як особу, що уникає слідства, і лише потім повідомили про підозру... Слідчий звернувся з клопотанням про затримання мого підзахисного як особи, що переховується від органів слідства, хоча це не відповідає дійсності. Вадим Мохов увесь час співпрацював зі слідством, продовжував виконувати функції директора УГВ, не змінював місця проживання і роботи, був доступний за всіма видами зв'язку", - повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" О.Головков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА