17:06 07.10.2017

СБУ даватиме рекомендації щодо можливості гастролей російських артистів на території України

2 хв читати
СБУ даватиме рекомендації щодо можливості гастролей російських артистів на території України

Служба безпеки України відповідно до закону буде перевіряти інформацію і давати рекомендації щодо можливості гастролей російських артистів на території України, розповів глава СБУ Василь Грицак.

"Так, справді, є закон, який передбачає звернення до СБУ за 30 днів до приїзду групи або ще когось з наданням персональних даних.... Ми ж протягом 10 діб повинні дати свої рекомендації... відкрити або закрити в'їзд", – сказав В.Грицак на брифінгу в суботу в Києві, відповідаючи на запитання, як діятиме СБУ щодо російських артистів, які захочуть гастролювати в Україні.

Також він повідомив, що Міністерство культури України розробляє порядок штрафних санкцій.

Відповідаючи на запитання, якими будуть критерії заборони, глава СБУ сказав: "Загроза національній безпеці".

Як повідомлялося, 5 жовтня 2017 року Верховна Рада України ухвалила закон про гастрольні заходи в Україні (про особливості організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участю громадян країни-агресора), який передбачає, що російські виконавці зможуть гастролювати в Україні тільки після узгодження зі Службою безпеки України.

Закон передбачає заборону проведення гастрольних заходів, якщо в ньому бере участь особа, внесена до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

Закон також передбачає, що у разі, якщо учасником гастролей є громадянин країни-агресора, то організатор не пізніше ніж за 30 днів до дня проведення гастролей подає до СБУ запит на отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора для участі у цьому заході.

Згідно із законом, СБУ протягом 10 днів з моменту отримання запиту розглядає та надає організатору гастролей відповідь про наявність чи відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни агресора для участі в гастролях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА