12:27 09.10.2017

СБУ затримала учасників угруповання, що налагодило в Україні мережу незаконного збуту зброї криміналітету

2 хв читати
СБУ затримала учасників угруповання, що налагодило в Україні мережу незаконного збуту зброї криміналітету

 Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією встановили та затримали п'ятьох громадян України, причетних до організації незаконної реалізації зброї та боєприпасів.

"Правоохоронці задокументували, що зловмисники налагодили розгалужену мережу збуту вогнепальної зброї представникам криміналітету в усій території України", - повідомляє в понеділок прес-центр СБ України.

Під час одночасних обшуків за місцем проживання і тимчасового перебування членів угруповання на території Київської та Запорізької областей оперативники спецслужби вилучили ручний кулемет Калашникова, 4 автомати АКМС і АКС, 12 пістолетів різних марок, зокрема револьвери, 2 пістолети-кулемети, гранату РГД-5, карабін, глушник, понад 700 набоїв різного калібру та велику кількість складових частин до вогнепальної зброї.

У рамках кримінального провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) зловмисників затримано. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від двох до п'яти років. Тривають слідчо-оперативні дії.

У Києві співробітники СБУ також затримали місцевого жителя, який налагодив підпільне виготовлення та переоснащення зброї.

"Оперативники вилучили у нього 2 нарізні карабіни і 3 тис. набоїв, понад 23 тис. капсул до патронів, майже 30 кілограмів пороху та спеціальне обладнання для їх виготовлення", - інформують у прес-центрі.

За цим фактом триває досудове слідство у рамках кримінального провадження за ст. 263, ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв) ККУ. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на термін від трьох до семи років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА