14:29 09.10.2017

Розслідування вбивства Шеремета поки що відбувається важко - Луценко

2 хв читати
Розслідування вбивства Шеремета поки що відбувається важко - Луценко

Розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета просуватиметься активніше після отримання "зачіпки" для слідства, зазначає генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"У справі Шеремета ми також працюємо. В цьому випадку прокуратура лише виконує процесуальне керівництво, а слідча група МВС здійснює ще більш масштабний збір інформації, на порядок більше слідчих дій проводиться, свідків допитують. Але крім інформації іноді ще потрібна оперативна удача", - сказав генпрокурор на брифінгу в понеділок у Києві.

"Тільки-но ми знайдемо бодай елементарну зачіпку, воно (розслідування справи - ІФ) перейде до розкриття. Поки що слідство важко працює", - додав Ю.Луценко.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року о 7.45 у центрі Києва було підірвано машину керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував П.Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства П.Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

1 липня 2017 року Ю.Луценко заявив, що у справі про вбивство П.Шеремета серйозного прогресу поки що не спостерігається.

20 липня 2017 року директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що слідство, спираючись на низку чинників, вважає дуже ймовірним російський слід у вбивстві журналіста П.Шеремета та деяких українських високопоставлених офіцерів. "Після вбивства Павла Шеремета у схожий спосіб було скоєно три вбивства офіцерів СБУ та Міноборони. Полковник Хараберюш у Маріуполі в березні, 27 червня - полковник Шаповал у Києві та полковник Возний у Костянтинівці. Для нас схожий спосіб цих злочинів і низка інших чинників свідчать, що дуже ймовірно є саме російський слід. І він - безпосередньо в убивстві журналіста, громадянина РФ Павла Шеремета", - сказав він журналістам у Києві.

Водночас, наголосив А.Шевченко, у справі про вбивство П.Шеремета на сьогодні процесуальних підозрюваних немає. За його словами, слідство у цій справі ускладнюється неможливістю проводити необхідні слідчі дії на території Російської Федерації, де в убитого журналіста були певні контакти.

Зокрема, зазначив А.Шевченко, слідство хотіло б допитати колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка, який перебуває на території РФ і з яким пов'язують медіа-холдинг "Вести", де певний час працював П.Шеремет. "Потерпілий зустрічався з О.Клименком незадовго до своєї загибелі й вів якісь розмови", - зазначив речник МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносець

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА