17:36 09.10.2017

Українських прикордонників могли захопити силою

2 хв читати
Українських прикордонників могли захопити силою

Затримання російською стороною двох українських прикордонників Сумського загону могло бути здійснено силоміць, є оперативна інформація, що проти них у РФ вже відбувся суд, заявляє помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"За оперативною інформацією, у РФ проти українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувся за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону і злісної непокори співробітникам правоохоронного органу. Рішення суду - утримання два місяці під вартою. Ці обставини наштовхують на думку про те, що наших військовослужбовців захопили силою, а той факт, що до них кілька днів тому не пустили українського консула, лише це підтверджує", - написав О.Слободян на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок за підсумками зустрічі.

Він зазначив, що на офіцерів, швидше за все, чиниться психологічний тиск. "Не виключено, що у них на тілі є видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні", - зазначив помічник голови Держприкордонслужби.

"Ще один доказ на користь цієї версії - під час огляду лінії кордону, в місці ймовірної" зустрічі "наших прикордонників були виявлені сліди розташування двох груп які, швидше за все, і захоплювали наших офіцерів", - додав О.Слободян.

Як повідомлялося, 3 жовтня двоє співробітників Держприкордонслужби України зникли в Сумській області неподалік від кордону з РФ. Пізніше РФ офіційно підтвердила затримання двох українських прикордонників. Український консул отримав відмову в розмові з затриманими з поясненнями, що ще не встановлені їхні особи. Пізніше російська сторона погодилася на прикордонно-представницьку зустріч з приводу долі затриманих прикордонників, але лише вручила формальний протокол про зустріч без відповідей на поставлені їй запитання. Українська сторона письмово висловила своє заперечення в зв'язку з порушенням російською стороною протокольних домовленостей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА