21:05 09.10.2017

Японія готова поставити обладнання для харківського військового шпиталю

2 хв читати
Японія готова поставити обладнання для харківського військового шпиталю

Японія готова реалізувати новий проект із постачання обладнання до медичних установ Харківської області, в яких проходять лікування та реабілітацію учасники АТО, заявляє заступник глави місії, радник-міністр Посольства Японії в Україні Мічіо Харада.

"Це поставка обладнання до Харківського обласного шпиталю", - заявив М.Харада на зустрічі з головою Харківської обласної державної адміністрації Юлією Світличною.

Як повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації, Ю.Світлична зазначила, що Харківська область зацікавлена у реалізації таких проектів, що сприяють зміцненню матеріальної бази і медичних установ, в яких проходять лікування та реабілітацію воїни АТО, а також готова брати участь у продовженні реалізації проекту із енергозаміщення і в програмі уряду Японії, що стосується сфери екології.

"Харківська область може ефективно реалізовувати ті проекти, які Японія впроваджує на території України", - сказала Ю.Світлична.

Вона також запропонувала М.Хараді розглянути варіанти реалізації програм у сфері освіти і науки - зокрема, можливості підвищення кваліфікації харківських викладачів і студентів - зокрема із вишів, які готують фахівців у сфері IT.

У свою чергу М.Харада повідомив, що планує зустрітися з представниками харківських IT-компаній, а також запропонував наступної весни запросити представників японських компаній до Харкова, щоб вони могли побачити, можливості, які є в регіоні.

Ю.Світлична пообіцяла, що з боку обладміністрації буде надано необхідну допомогу для підготовки такої зустрічі. "Ми підготуємо всю необхідну інформацію і допоможемо зібрати представників бізнесу, в яких є зацікавленість у співпраці в тому напрямку, який буде цікавий нашим японським партнерам", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА