21:07 09.10.2017

До суду направлено обвинувальний акт щодо двох підозрюваних у підготовці викрадення нардепа Гончаренка

2 хв читати
До суду направлено обвинувальний акт щодо двох підозрюваних у підготовці викрадення нардепа Гончаренка

Досудове розслідування щодо двох підозрюваних, зокрема депутата Лиманської районної ради, в підготовці викрадення народного депутата України Олексія Гончаренка (фракція "Блок Петра Порошенка") завершено, обвинувальний акт передано до Суворівського районного суду (Одеса).

"Слідчі прокуратури Одеської області завершили досудове розслідування щодо двох підозрюваних у підготовці викрадення народного депутата України, замаху на заподіяння тілесних ушкоджень у зв'язку з його громадською діяльністю, а також в організації друку забороненої літератури. Прокуратура області направила до Суворівського районного суду обвинувальний акт щодо цих осіб, серед яких і депутат Лиманської районної ради Одеської області", - повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області в понеділок.

Наразі в суді слухається обвинувальний акт стосовно ще одного фігуранта діяльності друкарні з виробництва незаконної друкованої продукції, зазначила прес-служба.

Як повідомлялося, наприкінці лютого поточного року правоохоронці на Одещині запобігли викрадення з метою завдання тяжких тілесних ушкоджень заступника голови парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" О. Гончаренка та затримали організатора викрадення та його подільників.

Організатор викрадення - депутат Лиманської райради Одеської області Олександр Кушнарьов (його син Геннадій Кушнарьов загинув у Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 року).

Зловмисники, які організували і намагалися здійснити викрадення О. Гончаренка, мали намір завдати йому тяжких тілесних ушкоджень, зокрема позбавити зору, 23 лютого, оскільки вважали такі дії саме того дня символічними. Однак для реалізації викрадення вирішили залучити сторонніх осіб, і в результаті "найняли" для цих цілей співробітників правоохоронних органів.

Під час прибуття на місце планованого злочину зловмисників затримали, були вилучені речові докази: пляшка з кислотою, молоток.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА