12:40 10.10.2017

Український ОПК задовольняє основні потреби армії та силових структур, але потрібна ефективна міжнародна кооперація - Турчинов

2 хв читати

Для України виробництво зброї є формою захисту її суверенітету, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов.

"З кожним роком ця виставка набуває потужності і за кількістю учасників, і за якістю представленої продукції", - сказав він у вівторок у Києві під час відкриття 14-ї міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та безпека-2017".

За словами секретаря РНБО, виробництво зброї для України - "це значний і важливий сегмент економіки, це захист нашої свободи та незалежності, це формула нашого виживання".

О.Турчинов наголосив, що український оборонно-промисловий комплекс задовольняє основні потреби Збройних Сил України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ та інших силових структур, але необхідна також "нова якість зброї".

"Український ОПК задовольняє всі основні потреби нашої армії, Національної гвардії, СБУ, прикордонників, Національної поліції та інших силових структур. Щоб захистити країну, ми були змушені організувати виробництво найширшого спектра зброї - від пістолетів, автоматів, кулеметів, мінометів до потужної бронетанкової техніки та сучасних і ефективних ракетних комплексів", - цитує секретаря РНБО прес-служба Ради.

Водночас потрібен розвиток цього напряму, зокрема завдяки міжнародній кооперації. "Ми не можемо зупинятися! Нам необхідна нова якість зброї, військової техніки, засобів захисту наших воїнів. А запорука цього - поєднання сучасної науки та виробництва, ефективна міжнародна кооперація", - додав О.Турчинов.

"Головна відмінність української зброї та військової техніки - в тому, що вони проходять випробування не тільки в лабораторіях і на полігонах, а й в умовах сучасного бою", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА