14:58 10.10.2017

Геращенко про пропозицію президента Чехії щодо Криму: Україна не торгуватиме громадянами і територією

2 хв читати
Геращенко про пропозицію президента Чехії щодо Криму: Україна не торгуватиме громадянами і територією

Президент Чехії Мілош Земан під час свого виступу на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) запропонував Україні домовитися з РФ про фінансову або нафтогазову компенсацію за анексований Крим, проте для України така пропозиція неприйнятна, заявила перший заступник голови Верховної Ради, член української делегації Ірина Геращенко.

"Жахливий у своєму цинізмі виступ президента Чехії Земана на сесії ПАРЄ, який активно промоутував Путіна (президента РФ Володимира Путіна - ІФ), закликав негайно зняти санкції, бо вони не діють і б'ють по ЄС, а не РФ. А Україні він фактично порадив... домовлятися про фінансову чи нафтогазову компенсацію з РФ за вкрадений Крим", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Вона наголосила, що Україна не піде на таку пропозицію. "Україна не буде торгувати своїми громадянами, територією, суверенітетом, честю і гідністю. Це не продається", - наголосила І.Геращенко.

У свою чергу видання "Європейська правда" повідомляє, що М.Земан пропонує вирішити питання з окупованим Кримом за допомогою виплат Україні. "На мою думку, буде якась компенсація для України - чи в фінансовій формі, чи нафтою і газом", - заявив він.

Президент Чехії визнав незаконність анексії Криму, але заявив, що питання вирішене: "Крим - це анексія, без сумніву. Та це завершена справа (fait accompli)".

М.Земан пояснив, що в разі незгоди України на компенсацію розпочнеться "європейська війна", процитувавши колишнього німецького президента Йоахіма Гаука: "Якщо ми хочемо забрати Крим та повернути Україні, це означатиме європейську війну". На цій підставі М.Земан зробив висновок, що "війна" неминуча також у разі збереження зусиль України для повернення Криму. "Ми маємо уникнути європейської війни, і ви маєте це зрозуміти", - звернувся він до депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА