15:47 10.10.2017

Акція біля ВР із вимогою політичної реформи може тривати не один день

2 хв читати
Акція біля ВР із вимогою політичної реформи може тривати не один день

Акція з вимогою провести політичну реформу в Україні розпочнеться вранці у вівторок, 17 жовтня, біля будівлі Верховної Ради в Києві.

"Я прошу людей не лише приїхати, а й бути готовими до того, що не один день, можливо, доведеться боротися за втілення цих важливих для країни рішень... Треба прийти, управляти своїм парламентом, не давати йому далі скачуватися в розпусту. А допомогти і народним депутатам, і уряду, і президентові ухвалювати рішення в інтересах суспільства", - сказав народний депутат із фракції "Самопоміч", прибічник акції Єгор Соболєв на прес-конференції в Києві у вівторок.

За інформацією організаторів акції, ключовими вимогами учасників акції буде зміна системи виборів в Україні, зокрема, перехід до пропорційної системи з відкритими списками, обмеження політичної реклами на телебаченні, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Ініціаторами акції виступають політичні сили, громадські організації та група народних депутатів, які, за їхніми словами, раніше підписали меморандум на підтримку рішень, ухвалення яких учасники акції вимагатимуть від парламенту.

Серед ініціаторів - партії "Самопоміч", "Рух нових сил", "Громадянська позиція", ВО "Свобода", "Національний корпус", громадський рух "Чесний", громадська організація "Центр протидії корупції", а також 11 народних депутатів, які входять до міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти".

Один із них, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм припустив, що парламентарі-прибічники акції можуть удатися до блокування трибуни в сесійній залі.

"Ми до цього готові. Ці вимоги ми озвучили заздалегідь. Ми не оголошуємо це вперше, ми говорили про це вже три місяці. Було б дивно, якби спікер парламенту робив вигляд, що він про них не знає. Я думаю, що ми зможемо своїми діями і в парламенті змусити їх (рішення - ІФ) внести до порядку денного і змусити їх проголосувати", - сказав він.

При цьому М.Найєм зазначив, що організатори акції не закликають приходити на захід зі зброєю.

Згідно з календарним планом роботи Верховної Ради, у вівторок, 17 жовтня, народні депутати працюють у режимі пленарних засідань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА