17:24 10.10.2017

Омелян здивований листом прем'єра до НАБУ з проханням перевірки його дій у переговорах із Ryanair

3 хв читати
Омелян здивований листом прем'єра до НАБУ з проханням перевірки його дій у переговорах із Ryanair

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян здивований фактом наявності листа прем'єр-міністра Володимира Гройсмана до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з проханням перевірити його та голови аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна дії в процесі розгляду пропозицій і проведення переговорів з ірландським лоу-костом Ryanair.

"Щодо ситуації з Ryanair - я мав можливість бачити цю публікацію. Я дуже сподіваюся, що цього листа з боку уряду не було. А то виходить дивовижна ситуація, коли, з одного боку, ми маємо єдину позицію президента, прем'єр-міністра та профільного міністра, що лоу-кости необхідно в Україну заводити, а водночас подають листа до НАБУ з проханням перевірити дії", - сказав він під час брифінгу в Києві у вівторок.

Щодо роботи ірландського лоу-коста та заявленого скорочення його операцій міністр зазначив, що йдеться про скасування дуже незначної кількості рейсів.

"Якщо авіакомпанія перевозить 128 млн пасажирів і має проблеми з перевезенням кількох тисяч, то це відсоток на рівні статистичної похибки. Я думаю, що вони переживуть це абсолютно спокійно", - сказав він.

Раніше видання "Економічна правда" повідомило, що НАБУ не розпочинало досудове розслідування через скандал навколо переговорів з авіаперевізником Ryanair за зверненням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Видання оприлюднило скрин-шоти листа прем'єра та відповіді НАБУ проекту "Марлін".

Так, у скрин-шоті листа НАБУ зазначено, що Бюро отримало листа Кабінету Міністрів щодо перевірки інформації на наявність обставин, що можуть свідчити про наявність кримінального правопорушення в діях міністра інфраструктури та генерального директора ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" під час розгляду пропозицій, проведення переговорів та підписання документів з авіакомпанією Ryanair, проте відомості до Реєстру досудових розслідувань не вносилися і розслідування не розпочиналося.

У самому ж листі уряду, скрин-шот якого також оприлюднило видання, не йдеться про кримінальні злочини, а міститься прохання вжити заходів щодо проведення перевірки, вивчити питання щодо прозорості підписання документів під час переговорів із лоу-костом і надати правову оцінку діям міністра і голови аеропорту, які були ними зроблені в процесі переговорів з авіаперевізником.

Водночас ще 12 липня В.Гройсман доручив залучити НАБУ до оцінки переговорного процесу з ірландським авіаперевізником Ryanair про польоти в Україну і заявив про необхідність відновлення цих переговорів.

"Останніми днями ЗМІ обговорюють тему зміни планів ірландської авіакомпанії Ryanair виходити на український ринок. Ситуація набула широкого розголосу та навіть політичного забарвлення. І доки політики з'ясовують, хто винен, страждає наш пасажир. З метою вирішення ситуації я провів спеціальну нараду з керівництвом Мініфрастурктури, Мін’юсту, аеропорту "Бориспіль", асоціації "Аеропорти України", Офісу залучення та підтримки інвестицій", - повідомив тоді прем'єр на своїй сторінці в мережі Facebook.

За його словами, учасники наради одноголосно ухвалили низку рішень, серед яких - звернутися до НАБУ та Антимонопольного комітету України (АМКУ) щодо оцінки всього ходу переговорного процесу за участю Мінінфраструктури та аеропорту "Бориспіль" на предмет дотримання законодавства та умов конкуренції; відновити переговорний процес із Ryanair, до якого спільно з Мінінфраструктури та аеропортом "Бориспіль" залучити директора Офісу залучення інвестицій Даніеля Білака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА