18:14 10.10.2017

Українські правоохоронці отримають турецькі засоби зв'язку - Аваков

3 хв читати
Українські правоохоронці отримають турецькі засоби зв'язку - Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що українські правоохоронці отримають засоби зв'язку, які виробляють у Туреччині.

"Як підсумок тривалої роботи з турецькою компанією Aselsan, ми підписали угоду про придбання засобів зв'язку. Конкурс на постачання цих засобів для України тривав між кількома світовими лідерами. Але саме Aselsan запропонували найкращі якісні та кількісні показники. Інших деталей цього контракту ми не будемо розголошувати, оскільки це державна таємниця", - сказав А.Аваков під час виставки "Зброя та безпека-2017" в Києві у вівторок, повідомляє прес-служба МВС.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що зброя та амуніція відіграють важливу роль у підготовці особового складу, але не менш значимою є також мотивація бійців. "Особливу увагу ми звертаємо на мотивацію нашого особового складу. Звісно, що вони будуть забезпечені всім необхідним ", - наголосив він.

А.Аваков розповів, що на виставці "Зброя та безпека-2017" представлені і нові зразки техніки та амуніції для поліції, і екземпляри попередніх поколінь, які пройдуть модернізацію. "Сьогодні тут представлені комплекти форми, які будуть базовими для поліції та гвардії у 2018 році. А також ми ознайомились із новою моделлю автомобіля "Варта" та обговорили модернізацію попередніх поколінь цих авто", - сказав він.

Міністр зазначив, що у бюджеті на наступний рік закладені видатки на придбання вертольотів для Національної гвардії.

На XIV Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека-2017" традиційно представлені найкращі екземпляри української та іноземної зброї і спеціальної техніки.

У прес-службі МВС України зазначили, що особливу увагу вітчизняних і міжнародних експертів привертає озброєння та екіпірування правоохоронних органів та засоби забезпечення прикордонного контролю, а саме міністерство є одним з організаторів заходу.

Правоохоронне відомство представлене науково-виробничим об'єднанням "Форт", Державним науково-дослідним інститутом МВС і поліцією охорони. Окрім цього, свої стенди представили Національна академія внутрішніх справ і Львівський національний університет внутрішніх справ.

"Цього року був представлений оновлений бронеавтомобіль "Варта", який уже здобув визнання на виставці озброєння у Франції. Машина сконструйована і виготовлена на виробничому підприємстві "Українська бронетехніка". У базовій комплектації бронеавтомобіль має значний арсенал функцій: централізована автоматична система підкачки шин, фільтровентиляційна установка, система пожежогасіння в моторному відділенні та відділенні десанту, витяжку порохових газів, камери переднього і заднього виду. Усе це в комплекті з потужним позашляховим шасі і броньованим корпусом робить СБА "Варта" дуже привабливим на ринку озброєння", - йдеться в інформації.

В Україні бронеавтомобілі "Варта" використовують нацгвардійці та підрозділи поліції особливого призначення.

Раніше у вівторок, 10 жовтня, одна з провідних компаній ОПК Туреччини Aselsan у біржовому повідомленні поінформувала про підписання 9 жовтня угоди з українським клієнтом про купівлю систем зв'язку на суму $43,635 млн. Згідно з інформацією, постачання будуть здійснені в 2018 році.

Пізніше інформоване джерело в українському оборонному секторі повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що турецька Aselsan у 2018 році забезпечить постачання систем тактичного зв'язку УКХ-діапазону для ЗСУ в рамках держоборонзамовлення на суму понад 1 млрд грн. За його словами, відповідний договір на постачання турецького обладнання зв’язку під держгарантії уряду України підписано між держпідприємством "Спецтехноекспорт", що входить до держконцерну "Укроборонпром", та Aselsan у Києві в понеділок увечері в рамках візиту в Україну президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Aselsan одна з провідних компаній оборонно-промислового комплексу Туреччини. Компанія спеціалізується, зокрема, на засобах зв'язку та інформаційних технологіях, радіолокаційних системах та системах РЕБ, авіоніці, безпілотних системах, системах сухопутного і військово-морського озброєння, протиповітряної оборони, системах бойового управління.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА