07:30 11.10.2017

Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт щодо так званого "глави адміністрації м.Брянка"

2 хв читати
Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт щодо так званого "глави адміністрації м.Брянка"


 До суду направлено обвинувальний акт на громадянина України, який причетний до здійснення обов'язків посадової особи в терористичній організації "ЛНР", повідомила прес-служба прокуратури Луганської області
"Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо посадової особи терористичної організації "ЛНР", якому заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації) ", - йдеться в повідомленні на сайті Генпрокуратури України у вівторок.
В інформації зазначається, що в грудні 2014 року громадянин України, діючи за попередньою змовою з іншими особами, ініціював і дав згоду на призначення себе на посаду так званого "глави адміністрації м.Брянка" ЛНР ".
Наразі подільник терористів продовжує здійснювати обов'язки посадової особи незаконно утвореного так званого "органу влади" терористичної організації "ЛНР".
"Оскільки зазначена особа переховується від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, щодо останнього проведена процедура спеціального попереднього розслідування, за результатами якого обвинувальний акт спрямований до суду", йдеться в повідомленні.
Довідка: санкція ч.1 ст. 109 КК України та ч.2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої, санкція ч.1 ст. 258-3 КК України - позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА