10:59 11.10.2017

У Росії заявляють, що заочно заарештували й оголосили в міжнародний розшук чотирьох українців

2 хв читати
У Росії заявляють, що заочно заарештували й оголосили в міжнародний розшук чотирьох українців

Слідчий комітет Росії (СКР) заявляє, що встановив причетність чотирьох громадян України до нападів на диппредставництва РФ у Києві та Львові в 2014-2016 рр., а також додає, що вони заочно заарештовані й оголошені в міжнародний розшук, повідомила офіційний представник СКР Світлана Петренко.

"На підставі зібраних слідством доказів, зокрема відеозаписів, отриманих із відкритих джерел, та результатів судових експертиз, винесено постанови про притягнення зазначених осіб як обвинувачених у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (напад на установу, яка користується міжнародним захистом)", - сказала С.Петренко в середу "Інтерфаксу".

За її словами, обвинувачення заочно пред'явлено українцям Володимиру Романцову, Олексію Бакаю, Володимиру Назаренку та народному депутату Верховної Ради України VIII скликання Володимиру Парасюку.

"Зазначені особи оголошені в міжнародний розшук, і за клопотанням слідства суд стосовно них заочно обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - сказала С.Петренко.

За даними російського слідства, В.Романцова, О.Бакая та В.Назаренка обвинувачують у нападі в 2014 році на посольство РФ у Києві, умисному псуванні майна російської дипмісії, а В.Назаренка також - у нарузі над державним прапором РФ.

В.Парасюк, вважають у СКР, брав участь у нападі у березні 2016 року на Генконсульство РФ у Львові і причетний до наруги над державним прапором Росії.

"Слід зазначити, що українські правоохоронні органи за зазначеними фактами злочинів тривалий час здійснюють власні розслідування, в результаті яких досі нікого до кримінальної відповідальності не притягнуто", - наголосила представник СКР.

За її словами, попри те, що українська сторона фактично відмовила у виконанні запитів російського слідства про правову допомогу, "Слідчий комітет продовжує активну роботу зі встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, що брали участь у зазначених нападах на російські закордонні заклади".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА