13:07 11.10.2017

"Укроборонпром" розраховує на розширення ВТС із США в умовах гібридної війни

2 хв читати
"Укроборонпром" розраховує на розширення ВТС із США в умовах гібридної війни

У дежконцерні "Укроборонпром" розраховують на розширення військово-технічного співробітництва (ВТС) з США в умовах гібридної війни.

Як повідомила прес-служба держконцерну, в рамках участі підприємств "Укроборонпрому" в міжнародній оборонній виставці AUSA-2017, що проходить 9-11 жовтня у Вашингтоні, потенційним американським партнерам уперше були презентовані перспективні українські оборонні розробки, створені оборонно-промисловим комплексом (ОПК) України в умовах гібридної війни з урахуванням підготовлюваного переходу української оборонної промисловості на стандарти НАТО.

Під час презентації потенціалу українського ОПК на виставці глава держконцерну Роман Романов висловив упевненість в наявності серйозного потенціалу співпраці з США у сфері ВТС.

"Головною метою участі підприємств держконцерну в AUSA є налагодження кооперації з американськими партнерами", - сказав він, зазначивши: "Велика частина української військової техніки, представленої на AUSA-2017, максимально наближена до світових стандартів і сумісна з системами колективної безпеки".

За словами Р.Романова, пріоритетними напрямками двостороннього партнерства повинні стати "спільні проекти з виробництва засобів захисту, а також пошук готових високотехнологічних рішень для їх швидкої інтеграції в українські зразки озброєнь".

AUSA - щорічна виставка-конференція Асоціації армії США (Association of the US Army), на якій презентуються нові збройові розробки і обговорюється актуальна повістка американського і світового оборонного сектора. В рамках участі у виставці "Укроборонпром" презентує перспективну українську бронетехніку, зокрема натурні БТР-4 і безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний "Фантом-2", високоточне авіаційне озброєння, нову радіолокаційну техніку, нову стрілецьку й артилерійську зброю. До складу учасників української експозиції на AUSA увійшли 20 підприємств "Укроборонпрому".

Як повідомлялося, раніше "Укроборонпром" оприлюднив плани з переведення до 2020 року в повному обсязі виробництва озброєнь і військової техніки (ОВТ) на стандарти НАТО, а також плани з проведення реформи ОПК. Основними напрямами реформи є: корпоратизація галузі, аудит із залученням міжнародних аудиторських компаній, кластеризація оборонних підприємств, захист технологій, а також запуск платформи розвитку оборонних інновацій.

Україна пов'язує успішне проведення реформи з розширенням технологічної та промкооперації з США в ОПК, а також розраховує на допомогу, зокрема фінансову, американської сторони у проведенні реформи оборонної промисловості в умовах гібридної війни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА