15:43 11.10.2017

У базах Інтерполу Парасюк та українці, раніше згадані СК Росії як оголошені в міжнародний розшук, не числяться

3 хв читати
У базах Інтерполу Парасюк та українці, раніше згадані СК Росії як оголошені в міжнародний розшук, не числяться

Станом на середу, 11 жовтня, у базах Генерального секретаріату Міжнародної організації кримінальної поліції (МОКП, ICPO, Інтерпол) названі раніше Слідчим комітетом Росії (СКР) четверо громадян України, зокрема нардеп Володимир Парасюк, у міжнародному розшуку не числяться, заявляє глава українського Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

У своєму офіційному акаунті в соцмережі Twitter у середу вдень А.Аваков оприлюднив офіційну позицію МВС України щодо поширеної раніше СКР інформації про заочний арешт у РФ і начебто оголошення в міжнародний розшук українського нардепа В.Парасюка та громадян України Володимира Романцова, Олексія Бакая та Володимира Назаренка, яких російська сторона обвинувачує в причетності до нападів на диппредставництва РФ у Києві та Львові у 2014-2016 рр.

"По-перше. Офіційно наголошую: згідно з базами Генерального секретаріату Інтерполу станом на 11.10.2017 Парсюк В.З. та інші громадяни України, які фігурують у зазначених публікаціях, у міжнародному розшуку не числяться", - повідомив А.Аваков у середу вдень.

Міністр зазначив, що Інтерпол, згідно зі статутом, не розглядає справи військового, релігійного, політичного та расового характеру.

"З огляду на чергову провокацію Росії МВС України направило звернення до Генерального секретаря Інтерполу, в якому ми наголошуємо на неприпустимості використання російською стороною механізмів МОКП - Інтерполу для політичного переслідування громадян України", - повідомив А.Аваков.

Він висловив переконання, що Інтерпол врахує позицію України з цього питання і, "як і завжди, не допустить використання механізмів і каналів МОКП - Інтерполу для політично мотивованого переслідування з боку РФ".

Як повідомлялося, вранці 11 жовтня офіційний представник СКР Світлана Петренко повідомила про встановлення причетності чотирьох громадян України до нападів на диппредставництва РФ у Києві та Львові в 2014-2016 рр. Вона також додала, що їх заочно заарештовано й оголошено в міжнародний розшук.

"На підставі зібраних слідством доказів, зокрема відеозаписів, отриманих із відкритих джерел, та результатів судових експертиз, винесено постанови про притягнення зазначених осіб як обвинувачених у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (напад на установу, яка користується міжнародним захистом)", - сказала С.Петренко в середу "Інтерфаксу".

За її словами, обвинувачення заочно пред'явлено українцям Володимиру Романцову, Олексію Бакаю, Володимиру Назаренку та народному депутату Верховної Ради України VIII скликання Володимиру Парасюку.

"Зазначені особи оголошені в міжнародний розшук, і за клопотанням слідства суд стосовно них заочно обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - сказала С.Петренко.

За даними російського слідства, В.Романцова, О.Бакая та В.Назаренка обвинувачують у нападі в 2014 році на посольство РФ у Києві, умисному псуванні майна російської дипмісії, а В.Назаренка також - у нарузі над державним прапором РФ.

В.Парасюк, вважають у СКР, брав участь у нападі у березні 2016 року на Генконсульство РФ у Львові і причетний до наруги над державним прапором Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА