15:56 11.10.2017

Пацієнтські організації заявляють про вилучення у них документів Нацполіцією

2 хв читати
Пацієнтські організації заявляють про вилучення у них документів Нацполіцією

 Пацієнтські організації - благодійний фонд "Пацієнти України" та всеукраїнська благодійна організація "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" – заявляють про вилучення у них документів Національною поліцією.

"Сьогодні слідчі Головного управління Нацполіції за погодженням Генеральної прокуратури України прийшли з постановою Печерського суду про вилучення документів з офісу БФ "Пацієнти України" та ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" для проведення позапланових податкових перевірок і ревізій, а також судово-економічної та судово-почеркознавчої експертиз", - повідомляється в заяві пацієнтських організацій, переданій в агентство "Інтерфакс-Україна".

Пацієнтські організації повідомляють, що Нацполіція і Генпрокуратура звинувачують керівництво організацій у привласненні коштів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією.

"Наші організації постійно проходять аудит, а на сайтах у відкритому доступі є вся фінансова звітність організації. Нас підтримують найбільші міжнародні організації, тому відкриття кримінальних проваджень проти нас - це неприкрита спроба залякати і паралізувати роботу наших організацій", - вважає виконавчий директор БФ "Пацієнти України" Ольга Стефанишина.

Вона наголосила, що Глобальний фонд регулярно залучає зовнішніх аудиторів для підтвердження цільового використання коштів організації.

За інформацією Всеукраїнської мережі ЛЖВ, організація вже отримала копії восьми судових постанов про порушення кримінальних проваджень Службою безпеки України.

Пацієнтські організації зазначають, що кошти Глобального фонду в Україні отримують 588 організацій, зокрема 354 лікувальні заклади (СНІД-центри, туберкульозні диспансери) і 124 виправних установи.

Глобальний фонд для боротьби з СНІДом, туберкульозом і малярією був заснований Організацією Об'єднаних Націй у січні 2002 року для поліпшення фінансування національних програм, спрямованих на боротьбу з СНІДом, туберкульозом і малярією, в країнах із недостатньою кількістю власних ресурсів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА