11:40 12.10.2017

Головна військова прокуратура розшукує потерпілих від дій російського генерала Шадріна

2 хв читати
Головна військова прокуратура розшукує потерпілих від дій російського генерала Шадріна

Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України у рамках розслідування злочинів громадянина РФ Романа Шадріна, що обіймав посаду "заступника міністра" "Міністерства державної безпеки" терористичної організації "ЛНР", встановлює коло затриманих представниками "МДБ ЛНР".

"У кримінальному провадженні необхідно встановити всіх осіб, які були незаконно затримані учасниками так званого Міністерства державної безпеки терористичної організації "ЛНР", а також інших осіб, яким відомі будь-які обставини участі в цій організації Шадріна Р.О., відомого під позивними "Цар" та "Генерал", - повідомляється на сайті Генпрокуратури в четвер.

У цій справі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин усіх злочинів, вчинених Р.Шадріним, із метою притягнення його до кримінальної відповідальності.

У разі наявності відповідної інформації прохання звертатися до Головної військової прокуратури Генпрокуратури України за тел. (063) 409-10-85.

Як повідомлялося, у березні поточного року Головна військова прокуратура України повідомила про підозру громадянину Росії, генералу-майору Збройних сил РФ Р.Шадріну в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни), ч. 1 ст. 438 (віддання наказів про вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням) КК України.

Встановлено, що Р.Шадрін із жовтня 2014-го по серпень 2015 року, діючи за попередньою змовою з іншими представниками влади та посадовими особами ЗС РФ, обіймаючи посаду так званого заступника міністра "Міністерства державної безпеки" терористичної організації "ЛНР", брав участь у веденні агресивної війни проти України. Зокрема, віддаючи накази учасникам "ЛНР", які перебували в його підпорядкуванні, він організовував артилерійські обстріли позицій ЗСУ та інших військових формувань, залучених до проведення АТО на території Луганської області.

Крім того, Р.Шадрін організував викрадення цивільних осіб, зокрема громадян РФ, їх подальше незаконне ув’язнення, застосування фізичного насильства та інше жорстоке поводження з ними.

Його оголошено в розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА