12:36 12.10.2017

Ще двом чиновникам Міноборони повідомили про підозру

3 хв читати
Ще двом чиновникам Міноборони повідомили про підозру

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) назвали ще двох осіб, яким повідомлено про підозру у справі про розтрату чиновниками Міноборони державних коштів у розмірі 149 млн грн.

У публікації на сторінці САП у соцмережі Facebook у четвер зазначено, що 11 жовтня 2017 детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, чотирьом посадовим особами Міноборони.

"Двоє з них - заступник міністра оборони та директор департаменту державних закупівель і постачання матеріальних ресурсів міністерства - затримані під час проведення слідчих дій. Ще двоє підозрюваних у причетності до можливої розтрати державних коштів у сумі понад 149 млн грн під час закупівлі палива - співробітник одного з відділів департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів і співробітник департаменту внутрішнього аудиту Міноборони України", - йдеться в повідомленні.

У САП зазначили, що нині вирішується питання про обрання стосовно підозрюваних запобіжного заходу.

Як повідомлялося, в середу детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали заступника міністра оборони України та директора департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони за підозрою в причетності до розтрати понад 149 млн грн держкоштів під час закупівлі палива для оборонного відомства.

За версією слідства, на початку 2016 року комітет із конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідинного палива. За результатами торгів 26 квітня 2016 р. комітет за 14 лотами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 та 18 травня 2016 р. між Міноборони та переможцем конкурсних торгів було укладено 14 договорів про постачання для державних потреб палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд грн.

Згідно з даними попереднього розслідування, протягом червня-серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін до договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими було безпідставно збільшено ціну за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. "Внаслідок цього на користь постачальника безпідставно та незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Слідство вважає, що, згідно зі встановленими фактами, посадові особи Міноборони за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства скоїли злочин, передбачений ч. 5 ст. 191 КК.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, в середу було затримано заступника міністра оборони України Ігор Павловського, який "займався ресурсами". Ім'я другого затриманого не назвали, проте, за даними ЗМІ, йдеться про директора департаменту держзакупівель Міноборони Володимира Гулевича.

У свою чергу народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що затримання в Міноборони і кримінальна справа пов'язані з компанією "Трейд Коммодіті", "за якою стоїть партнер і сусід Грановського по офісу Адамовський (екс-співвласник ТРЦ Skymall Андрій Адамовський - ІФ)".

Керівник САП Назар Холодницький заявив, що загалом у рамках кримінального провадження затримано чотири людини. "Ще двоє", - сказав Н.Холодницький на брифінгу, відповідаючи на запитання, скільки ще людей затримано у рамках цієї справи, окрім уже згадуваних двох. За словами прокурора, затримання було здійснене на робочих місцях підозрюваних "і відбулося спокійно", Солом’янський райсуд Києва має обрати їм запобіжний захід.

За його словами, слідчі мають намір закінчити розслідування цієї справи протягом чотирьох місяців. Н.Холодницький також зазначив, що цей злочин належить до категорії особливо тяжких і покарання за нього передбачає позбавлення волі терміном від 8 до 12 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА