15:51 12.10.2017

У НАБУ повідомили про затримання фігуранта "газової справи Онищенка"

2 хв читати
У НАБУ повідомили про затримання фігуранта "газової справи Онищенка"

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали в четвер ймовірного учасника злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", що переховувався від слідства і був оголошений у розшук із серпня 2016 року.

В інформації на офіційному сайті НАБУ не повідомляється прізвище затриманого і не вказується, чи може це бути народний депутат Олександр Онищенко. Водночас наголошується, що він перебував у розшуку 14 місяців, тобто був оголошений у розшук у серпні 2016 року, коли і сам О.Онищенко.

"Затриманого підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.5 ст.191, ч.4 ст.28 ч.3 ст.209, ч.4 ст.28 ч. 2 ст.205 Кримінального кодексу України. Зокрема, йдеться про участь у злочинній організації; заволодінні чужим майном в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою службовим становищем, скоєне в складі злочинної організації; легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом; фіктивному підприємництві", - йдеться в повідомленні.

Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомлялося, досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", в результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, детективи НАБУ розпочали в грудні 2015 року. Слідство встановило вірогідну причетність до скоєння злочинів 27 осіб.

Справу щодо восьми учасників "газової схеми" було направлено до Солом'янського райсуду Києва 30 травня. Одного з фігурантів справи про розкрадання газу "Укргазвидобування" Валерія Пісного було заарештовано, проте згодом суд скасував йому цей запобіжний захід.

Самого О.Онищенка правоохоронні органи України підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування". В СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенко за ознаками державної зради. Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко полишив територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

4 травня 2017 року стало відомо, що Інтерпол відмовився оголошувати в розшук О.Онищенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА