16:23 12.10.2017

Держприкордонслужба нагадує про правила і терміни збирання диких ягід на кордоні з Білоруссю

2 хв читати
Держприкордонслужба нагадує про правила і терміни збирання диких ягід на кордоні з Білоруссю

 Державна прикордонна служба України закликає жителів прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області в трьох тимчасових місцях "Познань", "Березове" і "Дроздинь" дотримуватися прикордонного законодавства під час збирання чорниці та журавлини (дикоросів) на території білоруського заповідника "Ольманські болота".

"Перетин державного кордону України в цих місцях пропуску місцеві жителі можуть здійснювати щодня з 08:00 до 20:00 лише в пішому порядку або на велосипедах до 15 листопада цього року. На решті ділянок відповідальності Луцького загону громадяни України можуть перетнути державний кордон, у тому числі з метою збирання дикоросів, лише в установленому порядку в пунктах пропуску через державний кордон України", - інформує в четвер прес-служба Держприкордонслужби України.

У прикордонвідомстві зазначили, що через неуважність або навмисно (скорочуючи шлях) збирачі дикоросів можуть незаконно потрапити на територію сусідньої Білорусі. Так, від початку сезону збирання дикоросів (із 1 липня) підрозділу Луцького загону повернули з державного кордону понад 1000 осіб, серед яких 200 дітей. Українські та білоруські прикордонники затримали 47 порушників державного кордону, їх притягнули до відповідальності.

Прикордонні служби України та Білорусі нагадують: "Під час збирання дикоросів забороняється розпалювати вогнища, здійснювати вирубку чагарників та лісу, встановлювати табори і тимчасові укриття, а також залишати побутове сміття. Громадяни, які не виконуватимуть зазначені вимоги або займатимуться іншою діяльністю, окрім збирання дикоросів, притягуватимуться до відповідальності відповідно до чинного законодавства і України, і Республіки Білорусь".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА