07:57 13.10.2017

Українські та білоруські прикордонники затримали 47 порушників держкордону в місцях збору диких ягід

2 хв читати
Українські та білоруські прикордонники затримали 47 порушників держкордону в місцях збору диких ягід

Співробітники Державної прикордонної служби України з 1 липня нинішнього року під час збору місцевими жителями диких ягід на кордоні з Білоруссю повернули до державного кордону більше 1 тисячі чоловік, в тому числі понад 200 дітей.
Як повідомляє в четвер прес-служба Держприкордонслужби України, в цілому українські і білоруські прикордонники затримали 47 порушників державного кордону, їх притягнули до відповідальності.
Державна прикордонна служба України закликає жителів прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області в трьох тимчасових місцях "Познань", "Березове" і "Дроздинь" дотримуватися прикордонного законодавства під час збору дикоросів на території білоруського заповідника "Ольманські болота".
"Перетин державного кордону України в цих місцях пропуску місцеві жителі можуть здійснювати щодня з 8.00 до 20.00 тільки в пішому порядку або на велосипедах до 15 листопада цього року. На інших ділянках відповідальності Луцького загону громадяни України можуть перетнути державний кордон, в тому числі з метою збору дикоросів, тільки в установленому порядку, в пунктах пропуску через державний кордон України ", - інформує прес-служба Держприкордонслужби України.
В прикордонному відомстві зазначили, що через неуважність або свідомо (скорочуючи шлях) збирачі дикоросів можуть незаконно потрапити на територію сусідньої Білорусі.
Прикордонні служби України та Білорусі нагадують: "Під час збору дикоросів забороняється розводити багаття, здійснювати вирубку чагарників і лісу, встановлювати табори і тимчасові укриття, а також залишати побутове сміття. Громадяни, які не виконуватимуть зазначені вимоги або будуть займатися іншою діяльністю, крім збору дикоросів, будуть залучатися до відповідальності відповідно до чинного законодавства, як України, так і Республіки Білорусь ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА