13:09 13.10.2017

Повсюдний перехід на е-реєстр інсулінозалежних хворих дасть змогу набагато ефективніше використовувати виділені кошти на інсулін – МОЗ

1 хв читати
Повсюдний перехід на е-реєстр інсулінозалежних хворих дасть змогу набагато ефективніше використовувати виділені кошти на інсулін – МОЗ

 Створення електронного реєстру інсулінозалежних хворих на цукровий діабет виявило 40 тис. "мертвих душ" – пацієнтів, які фігурують у звітах обласних департаментів охорони здоров'я, але насправді по лікування не звертаються, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Линчевський.

"Якщо за звітами областей, у нас 220 тис. пацієнтів, хворих на цукровий діабет, які отримують препарати інсуліну, то за даними електронного реєстру їх 180 тис.", – сказав О.Линчевський журналістам у Харкові в четвер.

Він наголосив, що електронний реєстр дає змогу не тільки отримати достовірну інформацію про кількість пацієнтів, а й про реальні витрати на лікування пацієнтів.

О.Линчевський наголосив, що перехід усіма причетними органами на роботу з е-реєстром і оперування отриманими від нього даними дасть можливість суттєво підвищити ефективність використання виділених на закупівлю інсуліну з бюджетів різних рівнів коштів. За його словами, минулого року на закупівлю інсуліну було виділено загалом 1,4 млрд грн.

"Якби всі області (України – ІФ) почали працювати так, як ми зараз працюємо через електронний реєстр, то за рік наші витрати на інсулін ледь досягли б 1 млрд грн. Тобто майже 500 млн грн ми зможемо спрямовувати на реальних пацієнтів, а не виливати кудись", – підсумував заступник міністра охорони здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА