14:52 13.10.2017

НАБУ розслідує справу за фактом декларування недостовірної інформації міністром Омеляном

2 хв читати
НАБУ розслідує справу за фактом декларування недостовірної інформації міністром Омеляном

 Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом декларування недостовірної інформації міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном і отримало доступ до інформації про його мобільні переговори в період з 1 грудня 2016 року до 1 січня 2017 року.

Згідно з рішенням Солом'янського районного суду м. Києва, розміщеним у Єдиному державному реєстрі судових рішень, НАБУ з 26 травня 2017 року розслідує кримінальне провадження за фактом декларування недостовірної інформації (ст. 366-1 Кримінального кодексу України) та незаконного збагачення (ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України) міністром інфраструктури В.Омеляном.

Під час досудового розслідування НАБУ з’ясувало, що починаючи з 10 грудня 2016 року міністр інфраструктури України, його дружина та син мешкали в будинку, який за правом приватної власності з 27 вересня 2016 року належить двоюрідній племінниці дружини. Орієнтовна вартість будинку становить 7 млн грн.

Детектив НАБУ зазначив, що, за інформацією Державної фіскальної служби України, доходів, які дали б змогу двоюрідній племінниці дружини міністра купити цей будинок, вона не отримувала.

Також у період з 23 березня 2009 року по 23 березня 2011 року мати двоюрідної племінниці дружини видавала довіреність В.Омеляну на право керування автомобілем марки Lexus RX 350, "що свідчить про їхні довірчі стосунки".

НАБУ просило суд надати тимчасовий доступ до інформації низки номерів абонентів мобільного зв'язку з метою встановлення кількості зв'язків між зазначеними особами, а також встановлення місцезнаходження В.Омеляна за певний період часу, "що дасть змогу порівняти, де мешкав і наразі мешкає останній".

Солом'янський райсуд м. Києва частково задовольнив клопотання НАБУ і надав слідству доступ до інформації про мобільні переговори міністра інфраструктури за період з 1 грудня 2016 до 1 січня 2017 року.

У свою чергу міністр інфраструктури В.Омелян заявив у коментарі інтернет-виданню "Українська правда", що в його декларації немає порушень.

"Я готовий відповісти на всі запитання детективів НАБУ, а також надати всі документи, які підтверджують, що жодних порушень з мого боку не було", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА