17:03 13.10.2017

Матеріали справи Іванющенка передано на новий судовий розгляд до апеляційних інстанцій

2 хв читати
Матеріали справи Іванющенка передано на новий судовий розгляд до апеляційних інстанцій

 Кримінальне провадження за підозрою екс-нардепа з Партії регіонів Юрія Іванющенка в організації розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, а також в організації вимагання за попередньою змовою осіб направлено на новий судовий розгляд.

Як повідомляє управління зі зв'язків із громадськістю і засобами масової інформації Генеральної прокуратури України в п'ятницю, Генпрокуратура забезпечила скасування незаконного судового рішення, прийнятого 26 січня 2017 року Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ про закриття кримінального провадження щодо Ю.Іванющенка. Верховний Суд України задовольнив заяву заступника генпрокурора про перегляд цієї постанови через неоднакове застосування касаційною інстанцією однієї і тієї ж норми права і 12 жовтня скасував зазначену постанову касаційної інстанції.

"Матеріали справи передані на новий судовий розгляд до суду апеляційної інстанції", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі нагадують, що Ю.Іванющенка підозрюють у скоєнні правопорушень за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 29 грудня 2014 року колишньому народному депутату України Ю.Іванющенку повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК за фактом організації розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, у сумі близько 177 млн грн під час укладення договорів між ДП "Держекоінвест" і ТОВ "Карпатибудінвест" і ч.3 ст.368-2 Кримінального кодексу України за фактом одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах у сумі близько 650 млн грн.

За даними Генпрокуратури, йдеться про розкрадання кіотських грошей, виділених на виконання капітального ремонту 38 об'єктів соціальної сфери в Луганській області, тобто в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень. Тому, наразі не видається можливим проведення необхідних процесуальних дій, зокрема експертиз, для завершення розслідування кримінального провадження за цим фактом.

28 лютого 2017 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Верховний Суд України закрив всі кримінальні провадження щодо Ю.Іванющенка: "Сьогодні дізнався, що Верховний Суд без повідомлення прокуратури ухвалив рішення закрити всі справи щодо Іванющенка". Генпрокурор зазначив, що це зроблено "саме перед продовженням санкцій ЄС до арештованих активів Януковича і компанії".

У свою чергу Верховний суд України заявив, що не закривав кримінальних проваджень щодо Ю.Іванющенка, а по суті не переглядав рішення судів попередніх інстанцій.

Пізніше управління Генпрокуратури з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, повідомило, що продовжує досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою Ю.Іванющенка в організації розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, а також в організації вимагання за попередньою змовою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА