13:33 14.10.2017

Прикордонники намагаються через суд повернути в держвласність майже 90 га земель на Закарпатті

1 хв читати
Прикордонники намагаються через суд повернути в держвласність майже 90 га земель на Закарпатті

Державна прикордонна служба України заявляє про здійснення в повному обсязі охорони на Закарпатті державного кордону, який проходить поблизу приватних земельних ділянок.

"Незважаючи на те, що земельні ділянки, які розташовані у безпосередній близькості до державного кордону України, знаходяться у приватній власності, Державна прикордонна служба України в повному обсязі здійснює охорону державного кордону, його патрулювання та виконання інших завдань", – йдеться в прес-релізі Держприкордонслужби.

Там також наголосили, що Держприкордонслужба вживає всіх дієвих заходів, щоб повернути у державну власність земельні ділянки, розташовані уздовж лінії державного кордону.

"На сьогоднішній день співробітники Державної прикордонної служби України у взаємодії з прокуратурою Закарпатської області вже повернули у державну власність 34 земельних ділянки загальною площею понад 132 гектари", – поінформувала прес-служба.

Крім того, Мукачівський прикордонний загін Держприкордонслужби спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону, подав позов  до суду щодо оскарження незаконних рішень про передачу у довгострокову оренду майже 90 гектарів земель, розташованих у безпосередній близькості до кордону. На цей час ці справи призначені до судового розгляду.

Раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що на кордоні України з Угорщиною 150 км є приватними, а прикордонники не мають до них повноцінного доступу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА