12:46 15.10.2017

У Харкові на благодійному аукціоні "Допомога сім'ям заручників" було зібрано понад 37 тис. грн

2 хв читати
У Харкові на благодійному аукціоні "Допомога сім'ям заручників" було зібрано понад 37 тис. грн

У Харкові на благодійному аукціоні "Допомога сім'ям заручників", організованому громадськими організаціями "Блакитний птах" і "Берегиня", а також Героєм України Володимиром Жемчуговим і його дружиною Оленою, вдалося зібрати 37 тис. 620 грн.

"36 тис. 70 грн ми отримали на торгах і ще 1550 грн – допомога у вигляді пожертвувань. Разом загальна сума – 37 тис. Частина торгів пройшла у телефонному режимі, але, сподіваюся, протягом дня-двох, ми отримаємо всю суму", – розповіла кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" організатор аукціону Олена Жемчугова.

За її словами, найдорожче було продано лот, наданий родичами харків'янина Олексія Кириченка, який перебуває в полоні з кінця серпня 2014 року. Ікона "Ісус і ангел", вишита бісером двоюрідною сестрою О.Кириченка Оксаною, була продана за 20 тис. грн.

О.Жемчугова також зазначила, що учасники аукціону високо оцінили пряники, які 11-річний хлопчик на ім'я Стас, прикрасив патріотичною символікою. Їх було продано за 1 тис. грн.

Як повідомлялося, аукціон "Допомога сім'ям заручників" вже проходив наприкінці вересня у Києві та Дніпрі. Тоді організаторам вдалося зібрати 43 тис. 450 грн і 52 тис. 50 грн відповідно. Проведення такого фестивалю заплановано на 17 жовтня у Львові. Після цього всі зібрані гроші будуть розподілені між 25-30 сім'ями заручників і полонених.

"Три сторони є організаторами: Громадянське об'єднання "Блакитний птах", ГО "Берегиня" і ми, сім'я Жемчугових. Гроші розподілятимуться під контролем цих трьох сторін... Гроші будуть розподілені чесно, справедливо. Ніякого зловживання тут не буде", – сказав на прес-конференції в Харкові Герой України, учасник проекту Володимир Жемчугов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА