14:02 15.10.2017

У Міноборони підтвердили відсутність постраждалих у зоні АТО в суботу

2 хв читати
У Міноборони підтвердили відсутність постраждалих у зоні АТО в суботу

У Міністерстві оборони України підтверджують інформацію штабу АТО про відсутність постраждалих в лавах Збройних сил України протягом минулої доби, 14 жовтня.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український солдат не загинув і не був поранений", – розповів речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в неділю вдень в Києві

Загалом, за його словами, за минулу добу по всій лінії зіткнення бойовики здійснили 23 обстріли позицій Збройних сил України, у переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

Зокрема, на луганському напрямку незаконні збройні формування здійснили 8 обстрілів, всі вони були прицільними.

Позиції біля Новоолександрівки були обстріляні із застосуванням зенітної установки, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Пізніше бойовики обстріляли позиції біля Попасної, Кримського і Лобачевого, але важке озброєння не застосовували використовували тільки стрілецьку зброю.

На донецькому напрямку в суботу було 5 прицільних обстрілів з боку бойовиків. "Найгарячіше було в районі Авдіївки і Зайцевого... Противник використовував протитанкові гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю проти захисників Авдіївської промзони. Вогонь вівся з боку Яковлівки і Спартака. Наші війська відкрили вогонь у відповідь зі штатної зброї, не забороненої мінськими домовленостями", – розповів О.Мотузяник.

Крім того, під обстріл бойовиків зі стрілецької зброї потрапили позиції сил АТО біля Новоселівки Другої. За словами спікера Міноборони, в районі Світлодарської дуги і Донецького аеропорту збройних провокацій у суботу не було.

На маріупольському напрямку бойовики 10 разів обстріляли позиції сил АТО, не використовуючи при цьому важке озброєння. Одразу після півночі бойовики обстріляли позиції біля Талаківки зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів. Пізніше зі стрілецької зброї обстріляли позиції біля Лебединського і Широкиного.

Ближче до вечора бойовики обстріляли позиції біля Павлополя і Водяного. "Цього разу бойовики використовували проти українських військових вогонь бойових машин піхоти, ручні гранатомети і стрілецьку зброю", – розповів О.Мотузяник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА