08:31 16.10.2017

США і Південна Корея розпочинають спільні військово-морські навчання біля берегів Корейського півострова

1 хв читати
США і Південна Корея розпочинають спільні військово-морські навчання біля берегів Корейського півострова

Військово-морські сили США і Південної Кореї починають великомасштабні спільні навчання біля берегів Корейського півострова в Японському і Жовтому морях.
Очікується, що навчання триватимуть з 16 по 26 жовтня.
В рамках маневрів будуть проводитися спільні операції ВМС Республіки Корея, 7-го оперативного флоту ВМС США, а також ВПС Південної Кореї, 7-ї повітряної армії Тихоокеанського командування США і 8-ї польової армії США.
Від ВМС США в навчаннях будуть задіяні авіаносна ударна група, очолювана атомним авіаносцем "Рональд Рейган", і оснащені системою ПРО "Іджіс" ракетні есмінці "Стетхем" і "Мастіно".
За даними південнокорейських ЗМІ, авіаносна група, як очікується, буде діяти поблизу берегів Північної Кореї в Японському морі, а ракетні есмінці "Стетхем" і "Мастіно" - в Жовтому морі.
Передбачається також, що в навчаннях візьмуть участь два ударні атомні підводні човни США.
Влада КНДР завжди різко засуджує подібні навчання Сеула і Вашингтона, розцінюючи ці маневри як провокацію. У минулому Пхеньян неодноразово проводив ракетні випробування у відповідь на американо-південнокорейські навчання.
Як повідомлялося, раніше в жовтні в акваторію Японського моря увійшов ударний атомний підводний човен ВМС США "Таксон" (SSN-770), оснащений 12 пусковими установками для крилатих ракет "Томагавк". У п'ятницю в південнокорейський порт Пусан прибув ударний атомний підводний човен ВМС США "Мічиган" (SSGN-727), оснащений 154 крилатими ракетами "Томагавк".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА