12:38 16.10.2017

В Україні офіційно почався опалювальний сезон

1 хв читати
В Україні офіційно почався опалювальний сезон

Згідно з календарним планом 15 жовтня в Україні розпочався опалювальний сезон, повідомляє Департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України.

"Соціальні об'єкти - школи, дитсадки, лікарні - мають бути підключені до тепла в разі зниження температури в приміщеннях до 16 градусів, житлового фонду - при температурі нижче 8 градусів протягом трьох діб", - ідеться в повідомленні, розміщеному на сайті Кабміну.

Як наголошував прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Україна вперше за останні роки повністю готова до опалювального сезону: запаси палива створено. За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, станом на вересень у підземних сховищах містилося 14,8 млрд куб м природного газу, що на 2,3 млрд. куб. м більше за минулорічний показник. Запаси вугілля - 1 млн 980,5 тис. тонн, що на 568,3 тис. тонн більше за минулорічний показник.

В уряді наголошують, що забезпечення споживачів теплом і гарячим водопостачанням є прямою і повною відповідальністю місцевої влади, як і формування тарифів за спожиті енергоносії. При цьому В.Гройсман наголошує, що підстав для підвищення ціни на газ в Україні наразі немає, і тому на місцях не можна допустити зростання цін на тепло й гарячу воду.

"Розраховую, що місцеві керівники відповідально поставляться до цього й не дозволять собі ніяких підвищень", - сказав В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА