15:10 16.10.2017

Суд РФ оштрафував Telegram за відмову співпрацювати з ФСБ

2 хв читати
Суд РФ оштрафував Telegram за відмову співпрацювати з ФСБ

Мировий суд судової дільниці 383 Міщанського району Москви в понеділок оштрафував Telegram Messenger LLP (Лондон) на 800 тисяч рублів за відмову виконати запит ФСБ про надання інформації для декодування повідомлень користувачів.

"Визнати Telegram Messenger LLP винним у вчиненні адміністративного правопорушення і призначити покарання у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 800 тисяч рублів", - оголосила суддя Юлія Данильчик.

Суддя уточнила, що стягнутий штраф буде спрямовано до бюджету Москви.

У постанові суду відповідачу також роз'яснюється відповідальність за невиконання судового рішення і можливість його оскарження в Міщанському суді Москви.

Згідно з оголошеними в суді матеріалами адміністративної справи, 12 липня цього року ФСБ направила запит до лондонського офісу Telegram про необхідність надання до 16 липня інформації щодо шістьох телефонних номерів. Відповідь від Telegram не надійшла.

Після цього, 31 серпня, ФСБ повідомила керівництву месенджера про намір скласти протокол про адміністративне правопорушення за невиконання федерального закону про зберігання, виконання та передання інформації, що й було зроблено 14 вересня.

У понеділок суддя Ю.Данильчик визнала Telegram винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2.1 ст. 13.31 (невиконання організатором поширення інформації в мережі "Інтернет" зобов’язання надавати до федерального органу виконавчої влади у сфері безпеки інформацію, необхідну для декодування прийнятих, переданих, таких, що доставляються і (або) обробляються, електронних повідомлень) КпАП РФ.

Судове засідання відбулося за відсутності представників Telegram.

Раніше засновник месенджера Telegram Павло Дуров, коментуючи вимоги російської та іранської влади, заявив про готовність припинити бізнес у тих країнах, які чинять тиск на компанію.

"Нас не турбує те, що в окремих країнах на нас чиниться тиск через захист нами конфіденційності користувачів. Ми завжди готові порвати як особисті, так і ділові зв'язки з такими країнами, позбавивши їх можливості чинити на нас такий тиск. (... ) Я сподіваюся, колись Іран і Росія досягнуть того стану, за якого ми та інші IT-компанії зможуть відкрити там офіси. До цього моменту ми продовжимо забезпечувати захист обміну повідомленнями користувачам на тих ринках, де поважають свободи", - написав П.Дуров наприкінці вересня у своєму Telegram-каналі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА