19:08 16.10.2017

НАБУ і САП затримали власника підприємства, яке поставляло паливо для Міноборони

2 хв читати
НАБУ і САП затримали власника підприємства, яке поставляло паливо для Міноборони

16 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали фактичного власника комерційного підприємства за підозрою в розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі палива для Міністерства оборони, повідомляє прес-служба НАБУ.
Особа затримана в порядку 208 статті КПК України. За версією слідства, затриманий за попередньою змовою зі службовцями Міноборони вчинили злочин, в результаті якого державі завдано збитків в сумі понад 149 млн грн.
Затриманому, ім'я якого прес-служба не називає, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого ч.5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") КК України.
Як повідомлялося, 11 жовтня НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом чиновникам Міноборони, в тому числі і заступнику міністра. Досудове розслідування за цими фактами детективи НАБУ почали в вересні 2016
13 жовтня Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід заступнику міністра оборони України Ігорю Павловському у вигляді цілодобового домашнього арешту. Такий же запобіжний захід суд обрав директору департаменту держзакупівель і матеріального забезпечення Міноборони Володимиру Гулевичу.
За версією слідства, на початку 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідкого палива. За результатами торгів 26 квітня 2016 року Комітет з 14 лотів затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 і 18 травня 2016 року між Міністерством та переможцем конкурсних торгів було укладено 14 договорів про постачання для державних потреб палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА