08:02 17.10.2017

Нацгвардія стала повноправним членом Асоціації FIEP

3 хв читати
Нацгвардія стала повноправним членом Асоціації FIEP

У понеділок Національній гвардії України (НГУ) надано статус члена Асоціації сил жандармерії і поліції країн Європи і Середземного моря в статусі військової установи (FIEP), повідомили у відділі інформації та комунікації відомства.
"На саміті директорів і командувачів Асоціації сил жандармерії і поліції країн Європи і Середземного моря в статусі військової установи (FIEP) 16 жовтня в місті Амман (Йорданія) прийнято рішення про надання Національній гвардії України статусу повноправного члена Асоціації. За це рішення учасники саміту проголосували одноголосно ", - йдеться в оприлюдненому в понеділок увечері прес-службою НГУ повідомленні.
Національну гвардію України на Саміті представив заступник командувача НГУ генерал-лейтенант Микола Балан.
"Сьогодні досягнута одна з найважливіших стратегічних цілей, що стоять перед Національною гвардією України з моменту її створення ... Отримання Національною гвардією України статусу повноправного члена Асоціації FIEP є результатом наполегливої ​​роботи на шляху реформування в рамках євроатлантичного курсу держави. Ця подія є потужним імпульсом і чітким сигналом до продовження реформ в Національній гвардії України, адаптації національного законодавства України до демократичних норм і стандартів провідних країн світу", - цитують заяву М. Балана в прес-службі.
Він зазначив, що останні події на сході України, однієї з найбільших країн Європи, довели необхідність мати сильну правоохоронну структуру саме з військовим статусом здатну ефективно реагувати на внутрішні і зовнішні загрози.
"Ми вже маємо досвід стабілізації кризової ситуації під час масових заворушень в мирний час, а також у протистоянні "гібридної війни" на території нашої країни, яка розпалюється і підтримується ззовні", - сказав заступник командувача НГУ.
Він також зазначив, що кожна структура має власний досвід забезпечення внутрішньої безпеки в своїх країнах і стикається з новими викликами і загрозами, які виходять за межі національних кордонів і переростають в глобальну проблему міжнародного масштабу. Саме тому, він переконаний, що обмін досвідом в питаннях забезпечення безпеки є вкрай важливим на порядку денному міжнародної співпраці.
Заступник командувача НГУ відзначив зацікавленість Нацгвардії в досвіді кожної структури члена Асоціації і одночасно запевнив у готовності ділитися своїм досвідом, як в рамках діяльності Асоціації так і на двосторонній основі з членами FIEP.
М. Балан подякував усім членам FIEP за підтримку і довіру в наданні НГУ статусу повноправного члена в Асоціації. Він переконаний, що тільки спільними зусиллями можна протистояти сучасним викликам і загрозам.
Під час саміту також відбулася передача головування в Асоціації FIEP від ​​жандармерії Йорданії до жандармерії Туреччини. Турецька сторона запропонувала кілька актуальних тем на наступний рік. Учасники саміту підтримали тему: "Запобігання терористичних атак в місцях масового скупчення людей".
У прес-службі нагадали, що НГУ подала заявку на вступ до FIEP в 2015 році. У 2016 році відомство відвідала оціночна місія FIEP, яка дала позитивний висновок про відповідність НГУ за всіма критеріями члена Асоціації. Через рік відомству було надано статус спостерігача Асоціації, що є обов'язковим на шляху до отримання повноправного членства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА